CORONAVIRUS. Senatorul Ioan Cristina face apel la calm și responsabilitate

CORONAVIRUS. Senatorul Ioan Cristina face apel la calm și responsabilitate

Senatorul liberal Ioan Cristina face apel la calm și responsabilitate în contextul apariției primului caz de îmbolnăvire cu COVID 19 în țara noastră.

Potrivit parlamentarului arădean, România este pregătită pentru a face față îmbolnăvărilor și dispune, în acest moment, de 3559 de locuri în centre de carantină din toată țara.

„Facem apel la cetățeni să urmărească doar informațiile provenite din surse oficiale, din partea instituțiilor statului responsabile. Promovarea unor informații false, care să genereze panică în mod inutil, reprezintă un act de iresponsabilitate”, a declarat Ioan Cristina.

„E important ca cetățenii să respecte întocmai recomandările autorităților, indiferent dacă vorbim de cetățenii care locuiesc în țară sau în străinătate, acesta fiind un act de responsabilitate față de semenii noștri”, a spus senatorul arădean.

De remarcat, că Ministerul Sănătăţii a luat toate măsurile care se impun în contextul înmulţirii cazurilor diagnosticate cu noul Coronavirus (COVID 19) în Europa. „Există un comitet intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor care ţine permanent legătura cu reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români. Guvernul României tratează cu maximă seriozitate această problemă. Încă din 22 ianuarie medici specialiști infecționiști și epidemiologi au fost cooptați în grupul interministerial constituit sub coordonarea miniștrilor Sănătății, Afacerilor Externe, Afacerilor Interne, Transporturilor și Comunicațiilor. În plus, se va pune la dispoziţia populaţiei un număr TELverde, pentru a comunica pe subiect şi pentru ca toţi cei interesaţi să primească informaţii din sursă autorizată şi competentă”, a precizat Ioan Cristina.

În final, parlamentarul arădean a subliniat că este esențial să nu ne panicăm şi să urmăm protocolul stabilit de Ministerul Sănătăţii, valabil şi în celelalte ţări, care limitează propagarea virusului.

  1. Parlamentarul papurei , O initiative , O implicare , O organizare , e bine totusi ca aradenii sa stie asta .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.