CORONAVIRUS. Testare OBLIGATORIE pentru ARĂDENI, indiferent de ce afecțiuni suferă

CORONAVIRUS. Testare OBLIGATORIE pentru ARĂDENI, indiferent de ce afecțiuni suferă

Consiliul Județean Arad (CJA) și Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență au luat decizia testării obligatorii a tuturor persoanelor care ajung cu probleme medicale la spital, indiferent dacă prezintă sau nu simptome de infectare cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al CJA.

Până la aflarea rezultatelor testelor, pacienții vor fi internați în secțiile tampon stabilite în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

„Consider că este o măsură necesară, chiar dacă depășește prevederile protocoalelor medicale, deoarece dorim să păstrăm Spitalul Clinic Județean de Urgență necontaminat și să excludem posibilitatea ca un pacient asimptomatic, dar infectat să fie trimis pe secții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Legat de această decizie dr. Gheorghe Domșa, coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, a declarat: „Am avut cazuri de pacienți care nu prezentau simptome, dar care la testare au ieșit totuși pozitivi. Consider că decizia este foarte bună și doar așa vom putea evita contaminarea altor pacienți internați deja în spital cu alte afecțiuni”.

De remarcat, că măsura este una tardivă din punct de vedere al celor infectați deja în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, fie că vorbim despre pacienți sau personalul medical. Dacă se lua o asemenea măsură din timp, nu se ajungea la infectarea personalului medical și a pacienților aflați în spital cu alte afecțiuni, unii dintre ei decedând între timp.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.