CORONAVIRUS. Un consilier municipal solicită ÎNCHIDEREA TOTALĂ a FRONTIEREI. Scrisoare deschisă adresată parlamentarilor arădeni

CORONAVIRUS. Un consilier municipal solicită ÎNCHIDEREA TOTALĂ a FRONTIEREI. Scrisoare deschisă adresată parlamentarilor arădeni

Ionel Ciupe, consilier local municipal, le solicită parlamentarilor arădeni închiderea totală a frontierei de stat a României.

Consilierul local municipal face această solicitare într-o scrispoare deschisă, adresată tuturor parlamentarilor arădeni, indiferent de culoarea politică.

Iată textul integral al acesteia:

Scrisoare deschisă adresată parlamentarilor de Arad

Domnilor senatori: Cristina Ioan, Fifor Mihai-Viorel și Wiener Adrian

Domnilor deputați: Căprar Dorel – Gheorghe, Farago Petru, Pistru – Popa – Eusebiu – Manea, Todor Adrian, Tripa Florin – Dan, Varga Glad – Aurel și Vlad – Sergiu Cosmin

Vă adresez această scrisoare deschisă, atât în nume personal, cât și în numele a numeroși cetățeni din municipiul și județul Arad care, în aceste momente dificile cauzate de pandemia Covid-19, va solicită următoarele:

* Pentru a putea trece cu bine peste această dramatică încercare în care se găsește întreaga națiune, vă solicităm să lăsați la o parte orice diferend, dispută politică sau electorală, orice ambiție politică personală sau de grup, orice ranchiună și, împreună, în deplin consens și în unitate de acțiune și gândire, să arătați poporului român greu încercat, că sunteți responsabili, serioși și mai cu seama uniți cu toții împotriva acestui dușman periculos. Momentele de grele încercări, poporul român le-a depășit doar atunci când a dat dovadă de responsabilitate, spirit de sacrificiu și de unitate în gândire și mai ales în acțiune. La toate acestea va cheamă azi toți arădenii!

* Pentru evitarea extinderii pandemiei de coronavirus, vă solicitam, în regim de maximă urgență, să dispuneți în legislativul țării închiderea totală a frontierei de stat a României (așa cum au procedat și alte țări), excepție făcând transporturile speciale cu echipamente medicale, medicamente, cele ce transportă produse agroalimentare și transporturile speciale.

* Luarea unor măsuri de urgență în plan legislativ pentru a rezolva cu maximă rapiditate criza medicală în care se găsesc o serie de spitale din România, inclusiv cele din Arad.  Totodată, legi speciale, date cu celeritate pentru a proteja întreg corp medical și a susține financiar spitalele și  centrele de cercetare medicală din România.

*  Pentru a limita cât mai mult extinderea acestei pandemii cu coronavirus, va solicităm să găsiți urgent o formulă legislativă prin care să se acorde 15 zile libere tuturor angajaților atât din sectorul de stat, cât și din cel privat, exceptând angajații ce deservesc unități economice de grad 0 sau de foc continuu. Este foarte important ca aceste zile libere să fie plătite de statul român, prin instituțiile abilitate.

Prin aceste măsuri dure dar necesare, putem limita cu succes efectele extinderii la nivel național a infestarii cu noul coronavirus. Știm că asta înseamnă sacrificiu și privațiuni, dar bătălia cu acest flagel este serioasă și ea trebuie câștigată cât mai rapid și cu pierderi cât mai reduse. Cred că, în aceste momente de criză pentru România, este nevoie de responsabilitate, de implicare personală și de  unitate, fapte ce le așteptăm și de la dumneavoastră.

Dumnezeu să ne ajute!

Consilier municipal Arad,

Ionel Ciupe

 

Loading...
 1. Asta da propunere , se vede ca omului ii pasa de noi , acu sa vedem cum vor reactiona parlamentari .

  Raspunde
 2. Ajunge si Aradul in carantina daca mai tranziteaza mult diaspora pe aici. Spuneti-le sa stea acolo unde sunt!
  Strigam si noi de la ferestre SI NOI SUNTEM ROMANI! RUSINE, RUSINEM RUSINE SA VA FIE!

  Raspunde
 3. Am urmarit presa scrisa si online , nici o reactie din partea parlamentarilor aradeni , astora chiar nu le pasa ! Incredibil cata ignoranta !

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.