CORONAVIRUS. Unitatea de Primire Urgențe nu mai face față. Sunt chemate cadre medicale din afara Aradului

CORONAVIRUS. Unitatea de Primire Urgențe nu mai face față. Sunt chemate cadre medicale din afara Aradului

Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad are nevoie de un număr mai mare de personal medical pentru a face față creșterii numărului de pacienți cu care se confruntă în ultima perioadă.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad a decis sistarea activității medicale a punctului de lucru UPU SMURD Sântana, având în vedere creșterea numărului de pacienți, care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe din Arad cu suspiciune de infectare cu virusul SARS CoV-2 sau cu alte afecțiuni de sănătate și pentru faptul că aici sunt funcționale circuite separate, pentru pacienții cu suspiciune de COVID-19, respectiv pentru cei care se prezintă cu alte afecțiuni de sănătate.

„Pentru gestionarea eficientă a activității Unității Primire Urgențe Arad este nevoie de un număr mai mare de personal medical ceea ce ne-a determinat să apelăm la medicii și asistentele care își desfășurau activitatea la UPU Sântana. Decizia privind asigurarea personalului medical necesar la UPU Arad, unitate care deservește întregul județ, aparține conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și nu este o decizie administrativă sau politică ci se bazează pe nevoia de a asigura asistență medicală calificată pacienților care se adresează în număr tot mai mare Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Am fost nevoiți să luăm această decizie deoarece avem nevoie de personal la Arad, unde se prezintă un număr mult mai mare de pacienți care necesită intervenții medicale de urgență. Este o decizie temporară iar în momentul în care situația va permite, vom redeschide UPU SMURD Sântana”, a explicat Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.