Corpul de Control al Ministrului de Afacerilor Interne, în VERIFICĂRI la IPJ Arad. Vrea cineva capul conducerii Poliției?

Corpul de Control al Ministrului de Afacerilor Interne, în VERIFICĂRI la IPJ Arad. Vrea cineva capul conducerii Poliției?

Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne a descins, săptămâna aceasta, la Inspectoratul de Poliție Județean Arad. Faptul a fost confirmat pentru NewsAr.ro de surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit informațiilor primite, a fost verificată activitatea instituției, sursele noastre scăpând cuvântul „împuterniciri” în ceea ce privește unul dintre obiectele controlului.

Corpul de Control al Ministrului este structura operativă centrală, constituită la nivel de direcţie generală, fără personalitate juridică, aflată în subordinea directă a Ministrului Afacerilor Interne care are competenţă materială şi teritorială generală în executarea controalelor la entităţile MAI.

Activitatea specifică de control constă în analiza, verificarea şi măsurarea realizării cantitative şi calitative a unor performanţe, sarcini sau lucrări, compararea acestora cu obiectivele planificate şi indicarea măsurilor ce se impun pe parcursul ori la sfârşitul acestei activităţi, în scopul menţinerii stării de normalitate a activităţii organizaţiei.

Pentru îndeplinirea obiectivelor instituţionale, Corpul de Control al Ministrului cooperează cu inspectoratele generale, direcţiile generale, celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu instituţiile publice, autorităţile şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, pe probleme de interes comun, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

În scopul realizării unitare a actului de control, Corpul de Control al Ministrului îndrumă, sprijină şi controlează toate structurile cu atribuţii similare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Corpul de Control al Ministrului îndeplineşte atribuţiile care îi revin din punerea în aplicare a documentelor programatice ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv în ceea ce priveşte implementarea sistemului de control intern/managerial.

  1. au fost niste sesizari. corpul de control nu vine aiurea.

    Raspunde
  2. Ioan Marin Crisan 22 august, 2016, 11:16 pm

    Tamas este un om greu de îndoit ! Dar nu mor caii cand vor cainii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.