Cozi la granița cu Ungaria. Cine e de vină pentru statul în vămi

Cozi la granița cu Ungaria. Cine e de vină pentru statul în vămi

Timpii de așteptare în cazul TIR-urilor care trec din România în Ungaria sunt ridicați iar automarfarele fac coadă în punctele de trecere a frontierei.

„Ca urmare a faptului că se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, iar autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează untimp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară, se menționează în comunicat. 

De remarcat, că Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (de care aparține și Aradul) a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor.

Totodată, în primele ore ale zilei, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, se precizează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Trebuie spus că Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, este recomandată consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro . Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.