Crăciun ÎNDOLIAT la Arad: A murit Aurel Ardelean, fondatorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Crăciun ÎNDOLIAT la Arad: A murit Aurel Ardelean, fondatorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele fondator și fost rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG), a murit, miercuri, 26 decembrie 2018, la vârsta de 79 de ani. Aurel Ardelean era internat, de două săptămâni, la Institutul Clinic Fundeni din București.

Începând din 1993 și până în 2012 a fost rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, instituție de învățământ superior privat pe care a înființat-o în 1990. Din 2012 a devenit președintele fondator al UVVG. A mai deținut funcțiile de președinte al Consiliului de Administraţie al UVVG, preşedint al Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” din Arad, preşedinte al Fundaţiei pentru Medicină Celulară şi Moleculară din România, al Şcolii Doctorale de Biologie – IOSUD – UVVG Arad și director al Institutului de Ştiinţe ale Vieţii din cadrul UVVG.

Aurel Ardelean a făcut și politicică, fiind senator al PRM în mandatul 2004 – 2008. Ulterior, a intrat în PDL și a ajuns în PNL. Din 2012 a fost consilier județean.

Vestea morții lui Aurel Ardelean în cea de a doua zi de Crăciun a provocat tristețe la Arad, dar nu numai, numeroase personalități transmițând în spațiul public mesaje de condoleanțe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.