Cresc salariile la Poliţie. Ce poliţişti vor avea venituri mai mari începând de luna viitoare

Cresc salariile la Poliţie. Ce poliţişti vor avea venituri mai mari începând de luna viitoare

Poliţiştii vor beneficia, începând din luna februarie 2018, de majorări salariale prin creșterea unor sporuri, informează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat de presă.

De majorări vor beneficia peste 28.000 de polițiști.

„Având în vedere resursele bugetului anului 2018, MAI va asigura o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuro-psihică de la  5 % la 10%, începând cu 1 februarie 2018, dar și acordarea acestui spor pentru mai multe categorii de polițiști. Alți polițiști din domeniul arest-transfer vor primi o indemnizație pentru pază și supraveghere. De aceste creșteri vor beneficia peste 28.000 de polițiști”, se arată în comunicat.

Vor beneficia de sporuri polițiștii de la acțiuni speciale şi poliţiştii cu atribuţii pentru cercetarea la fața locului: judiciariști, criminaliști, pirotehniști, conductori câini etc.

În plus, începând cu anul 2018, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii. Aceste majorări vin pentru stimularea unor polițiști care desfășoară activități deosebite și care sunt similare cu cele de poliție judiciară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.