Criterii de care să ții cont atunci când achiziționezi cuțitul bucătarului

Criterii de care să ții cont atunci când achiziționezi cuțitul bucătarului

Cand ai la dispozitie un numar mare de alternative, calitatea materialelor si rezistenta sunt factori definitorii care fac diferenta, ca sa te poti bucura de o utilizare indelungata a instrumentelor. cutitul bucatarului. Iata ce trebuie sa stii inainte de a alege unul!

Ce este cutitul bucatarului?

Aceste cutite profesionale permit taierea, maruntirea, felierea, tocarea si dezosarea multor tipuri de alimente. Initial insa, modelul a fost conceput doar pentru carne. De-a lungul timpului, a devenit apreciat si a primit mai multe intrebuintari. Forma sa este preferata de bucatarii profesionisti, fiind posibil sa-l intalnesti des in timpul emisiunilor despre gastronomie.

Este usor de recunoscut dupa aspect, datorita lamei lungi, late si usor curbata. Proportiile raman la fel indiferent de marime, existand o ingustare in varf. Multumita acestor caracteristici, manevrarea se realizeaza rapid si in siguranta.

Ce diferente sunt intre lama germana si cea japoneza?

Una dintre cele mai populare lame este cea germana, care are un profil simetric. Aceasta se potriveste atat pentru dreptaci, cat si pentru stangaci. Unghiul marginii are intre 15 si 20 de grade, iar materialul folosit este adesea otel inoxidabil. Manerul este din lemn sau are un aspect care imita lemnul.

Lama japoneza este subtire si mai usor de manevrat. Utilizarea sa pentru portionarea unui pui nu este neaparat o idee buna, dar poti folosi cutitul la pregatirea altor nenumarate alimente. Otelul este dur si ascutit, de tip carbonat. Multe modele sunt dotate cu alveola, ceea ce pastreaza zona curata atunci cand exista un preparat care se lipeste.

De ce este atat de important materialul de fabricatie?

Cutitul bucatarului creat din otel inoxidabil este rezistent la coroziune si poate fi solutia ideala pentru utilizatorii obisnuiti. Cutitele de calitate superioara sunt insa construite din otel carbonat, care este mai dur. Singurul incovenient al acestuia consta in faptul ca poate atrage rugina. Pe de alta parte, il vei ascuti mai eficient.

Otelul laminat este precum o combinatie intre elementele mentionate anterior, dar se intalneste mai rar.

Lamele forjate sunt obtinute in urma unui proces de incalzire a metalului, modelarea fiind realizata cu ciocan. Aceste produse sunt adesea mai rezistente, deoarece prelungirea are loc pana la maner. In plus, partea alungita va fi imbracata.

Lamele obtinute prin matritarea sunt taiate uniform si apoi supuse unei tratament termic. Ulterior, are loc ascutirea si polizarea care conduc catre aspectul final.

Ce trebuie sa stii despre mâner?

Manerul trebuie sa fie unul confortabil, iar asta depinde de forma si greutate. Alegerea sa este una subiectiva, fiindca nu toti utilizatorii au dimensiuni identice.

In ceea ce priveste materialul, lemnul are un design estetic placut. Dezavantajul consta in faptul ca expunerea repetata la umiditate duce la decojire sau crapare. Astfel, se recomanda un maner din plastic, silicon sau alte materiale sintetice. Acestea impiedica bacteriile sa intre in contact cu mancarea si arata oricum similar.

In cele din urma, decizia finala pentru cutitul bucatarului depinde de stilul tau si de greutatea cu care te simti cel mai comod.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.