Criterii stricte la M10: A fost RESPINSĂ inclusiv candidatura coordonatorului grupului de iniţiativă de la Arad!

Criterii stricte la M10: A fost RESPINSĂ inclusiv candidatura coordonatorului grupului de iniţiativă de la Arad!

Partidul M10 a demarat procesul de constituire a Organizației Județene Arad, fiind în curs formarea Biroului Politic Județean (BPJ) și a Comisiei Județene de Integritate și Arbitraj (CJIA).

„În conformitate cu legea, până la momentul desfășurării alegerilor interne, președinții Birourilor Politice Județene sunt numiți de către Comitetul de Inițiativă Națională (CIN), dar nu înaintea deciziilor de evaluare ale Comisiei Naționale de Integritate și Arbitraj (CNIA), conform articolului 53 din Statutul partidului: «…CNIA avizează selecția și promovarea în partid și pe functii publice, prin decizii care sunt obligatorii …»”, se arată într-un comunicat de presă al M10.

„În urma primelor decizii de evaluare ale Comisiei, au fost respinse un număr de candidaturi, printre care și cea a coordonatorului grupului de inițiativă M10 Arad. Motivele pentru care Comisia poate respinge o candidatură sunt legate de integritatea candidatului, imaginea publică neconformă cu principiile și valorile exprimate de M10, lipsa de consecvență politică a acestuia (trecerea de la un partid la altul, cu orientare ideologică și acțiune politică opuse), incompatibilitate etc.

M10 își reafirmă angajamentul de a crea o structură politică formată din oameni din afara establishmentului politic actual, capabilă să contribuie la schimbarea actualei clase politice corupte și incapabile.

M10 este consecvent viziunii sale în ceea ce privește numirea în funcții interne sau externe a reprezentanților partidului, după criterii stricte, asumate în Carta de Valori”, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.