Criza GUNOIULUI se adâncește! Primarul din Zăbrani „trezește” ADI Deșeuri

Criza GUNOIULUI se adâncește! Primarul din Zăbrani „trezește” ADI Deșeuri

Marian Toader, primarul comunei Zăbrani, a anunțat că săptămâna aceasta se va întruni Adunarea Generală a ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad, după ce unitatea administrativ teritorială pe care o conduce este pusă să facă față unor cheltuieli uriașe cu transportul gunoiului menajer la stația de la Bârzava.

Marian Toader a spus că prețul a crescut deoarece gunoiul menajer din comună nu poate fi transportat la groapa de gunoi de la Arad a FCC Environment, ci la cea de la Bârzava, unde este arondată unitatea-administrativ teritorială, conform masterplanului județean de gestionare a deșeurilor.

„Sunt cheltuieli foarte mari, în plus, pe care comuna nu le poate susține. Și așa am luat banii de la capelă și i-am dat salubrizare, dar efectiv nu putem face față. E o situație de criză, apărută pe fondul faptului că firma care a câștigat licitația pe zona noastră nu mai prestează acest serviciu, fiind eliminată”, a declarat Marian Toader.

De remarcat, că firma care a câștigat licitația organizată de ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad și Consiliul Județean Arad pentru zonele 2 și 5 a dat faliment, zeci de localități rămânând fără serviciu de salubrizare.

Foto 1: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.