Cu cât contribuie ROMÂNII la bugetul Marii Britanii?! Care va fi SOARTA IMIGRANȚILOR în lunile următoare?

Cu cât contribuie ROMÂNII la bugetul Marii Britanii?! Care va fi SOARTA IMIGRANȚILOR în lunile următoare?

Imigranţii europeni plătesc multe impozite care nu li se întorc sub formă de ajutoare sociale, astfel că, în ultimul deceniu, au contribuit cu 20 de miliarde de lire sterline la bugetul Marii Britanii.

Potrivit unui raport realizat de University College din Londra și publicat miercuri persoanele provenind din Europa de Est, cel mai des stigmatizate, au contribuit cu 5 din totalul celor 20 de miliarde de lire sterline, în perioada 2001-2011.

Această „nouă anchetă prezintă o imagine pozitivă” a imigraţiei, în special a celei „provenite din UE”, acum când una dintre „preocupările majore ale dezbaterii pe marginea imigraţiei este de a şti dacă imigranţii participă într-un mod echitabil la impozitele şi la finanţarea ajutoarelor sociale”, susține Christian Dustmann, unul dintre autorii studiului.

Publicarea acestui studiu intervine în plină dezbatere asupra imigraţiei din Marea Britanie, după ce David Cameron a anunţat că ar dori să limiteze imigraţia provenită din alte ţări ale UE, sfidând principiul de liberă circulaţie a persoanelor, în vigoare în ţările Uniunii.

Cameron ar urma să se pronunţe pe marginea acestui subiect înainte de Crăciun, potrivit unor surse din anturajul premierului britanic. Potrivit mass-media britanice, David Cameron ia în calcul opţiuni precum „o frânare de urgenţă” a imigraţiei şi o blocare a ajutoarelor sociale pentru imigranţii veniţi din Uniune Europeană.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.