Cu ce preparate culinare se combină perfect un Aperol Spritz?

Cu ce preparate culinare se combină perfect un Aperol Spritz?

Mâna sus cine e fan Aperol Spritz! Știm, sunteți mulți. De preparat știm, de obicei, cum se face. Dar cu ce îl putem combina în materie de mâncare?

La o masă festivă (și nu numai) băutura perfectă este Aperol Spritz, această băutură italiană foarte apreciată, care poate fi însoțită de aperitive delicioase făcute în casă pentru a da mesei o notă specială, cu câteva rețete simple. Organizarea unui aperitiv făcut în casă devine din ce în ce mai popular: este o modalitate de a vă relaxa la sfârșitul zilei și de a vă deconecta de la ziua încărcată de la birou, alături de un pahar de Aperol Spritz.

Ce ingrediente pun cel mai bine în valoare aroma unui Aperol Spritz?

Dacă iubiți preparatele din pește, ar trebui să alegeți varietăți cu aromă puternică, cum ar fi somonul, anșoa sau cod. În ceea ce privește carnea, mezelurile (de preferat prosciutto), dar și puiul și curcanul merg perfect cu un Aperol Spritz. Sunteți vegani? Nicio problemă: aveți undă verde la legume precum dovleceii, țelina sau morcovii, iar în ceea ce privește roșiile, cele uscate sunt cea mai bună combinație. Românii mănâncă destul de multe brânzeturi, așa că dacă aveți prin frigider mozzarella sau știți să faceți burrata, cele două merg perfect cu acest cocktail. Dintre brânzeturile ușor maturate, este de preferat parmezanul mai puțin de 24 de luni. De asemenea, se poate pune la gustare și avocado sau fructe uscate și sosuri precum teriyaki, care să sporească gustul. Dacă vă plac ierburile aromatice, busuiocul ar trebui să fie nelipsit, când pregătiți masa la care veți consuma Aperol Spritz.

Dacă vă doriți ceva mai sofisticat (sau mai anevoios de preparat), acest cocktail  merge foarte bine cu frigărui de chifteluțe cu curry, icre de somon pe bruschete alături roșii uscate, frigărui de brânză de capră și sfeclă roșie, salată de paste.

Aveți musafiri care nu sunt fani Aperol Spritz? Surprindeți-i cu un gin tonic homemade. Acest tip de cocktail se poate combina cu majoritatea preparatelor cu care se combină și Aperolul Spritz. Țineți însă cont că pentru un gin tonic de calitate aveți nevoie de un gin de calitate. Nu vom intra în detalii despre cum se prepară un gin tonic, pentru că sunt o tonă de rețete pe net, dar vă recomandăm să folosiți Hendricks gin. Dacă ați folosit vreodată castravete în ginul tonic sau ați văzut un barman servindu-l așa, cel mai probabil este “vina” ginului Hendricks. Specialiștii în cocktailuri spun că utilizarea castravetelui în gin se face doar la acest brand, Hendricks gin. De ce se întâmplă asta? Pentru că îi potențează aroma. Un Hendricks gin conține 11 condimente diferite și, în mod neobișnuit, o infuzie de esență de castravete și petale de trandafir.  Pe lângă acestea, producția 100% artizanală dezvoltată în Girvan, în sud-vestul Scoției, conferă acestui gin un caracter unic și neobișnuit. Hendricks gin este distilat dintr-o rețetă unică ce combină 11 plante botanice, inclusiv rădăcini, flori, semințe și fructe, pe coasta de sud-vest a Scoției. Ceea ce îl face să fie un gin neobișnuit este infuzia de castravete și petale de trandafir, care se adaugă după distilare.

Vreți să vă impresionați musafirii? Povestiți-le un pic despre Hendricks gin. Ideea de a adăuga aceste două esențe în cocktail vine de la unul dintre maeștrii săi distilatori, care stătea lângă niște trandafiri, mâncând sandvișuri cu castraveți (o gustare tipic englezească) și bea un gin simplu. Așa i-a venit ideea să amestece aromele, ceea ce l-a condus la experimente și a dus la Hendricks gin. Grădinarul, care timp de mai bine de 30 de ani îngrijea trandafirii din grădina în care maestrul distilator s-a așezat să mănânce, se numea Hendrick. Printre persoanele celebre, reale sau fictive, care îl beau se numără: Regina Angliei, Elisabeta a II-a, James Bond (în literatură), fostul prim-ministru britanic Winston Churchill și scriitorul Oscar Wilde.Indiferent de ce alegeți, un Aperol Spritz sau un gin tonic făcut cu Hendricks gin și indiferent de ce gustări pregătiți, o masă reușită este o masă alături de oamenii dragi, cu care să faceți amintiri împreună.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.