Cu mult în urmă față de alte orașe! Un procent FOARTE REDUS din banii alocați pentru INVESTIȚII a fost cheltuit de Primărie în 2018

Cu mult în urmă față de alte orașe! Un procent FOARTE REDUS din banii alocați pentru INVESTIȚII a fost cheltuit de Primărie în 2018

Execuția proiectelor de investiții ale municipiului Arad a fost monitorizată de USR pe parcursul lui 2018. La finele anului au fost cheltuite 73 din cele 253 de milioane de lei bugetate, adică 28,6%, spun aceștia.

USR Arad a determinat, pe baza datelor solicitate administrației locale, procentul sumelor efectiv plătite din totalul sumelor alocate de Consiliul Local pentru investiții în 2018. Odată cu încheierea anului, se remarcă procentul redus al investițiilor realizate, sub 30% din suma alocată fiind și cheltuită de Primărie.

„Consiliul Local Arad a alocat investițiilor, în bugetul anului 2018, suma de 253 de milioane de lei, o sumă apreciabilă și care ar putea asigura numeroase facilități pentru cetățenii municipiului nostru. Din păcate, aparatul executiv a reușit să cheltuie pentru dezvoltarea orașului sub o treime din acești bani. Implementarea defectuoasă face ca numeroase proiecte să înregistreze mari întârzieri, unele dintre ele nefiind nici măcar începute”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

USR consideră că vina principală o poartă politizarea excesivă a aparatului executiv, unde angajarea se face pe criterii de simpatie politică, în detrimentul capacității profesionale. Rezultatele sunt evident slabe, iar cetățenii resimt decalajul orașului în raport cu vecini precum Oradea sau Timișoara.

„Proiectele de investiții ale Aradului au nevoie de profesioniști, iar USR se angajează să ofere o guvernare locală eficientă, unde selecția și remunerarea personalului sunt legate strict de performanță. Vom dezvolta orașul numai dacă ne concentrăm pe administrare, înainte de politică”, se mai arată în comunicat.

Loading...
  1. USR ,specialistii nu se ocupa de adunat liste.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.