Culmea administraţiei, la ţară: Fântână ARTEZIANĂ într-un sat fără apă şi canalizare!

Culmea administraţiei, la ţară: Fântână ARTEZIANĂ într-un sat fără apă şi canalizare!

Satul Sânpetru German a ajuns subiect de ştiri la televiziune, după ce administraţia comunei Secusigiu intenţionează să pună în funcţiune o fântănă arteziană acolo, deşi satul nu are încă nici apă curentă şi nici canalizare.

Primarul localităţii, Ilie Cheşa, a fost luat la întrebări de reporterii Digi24.

„Discutam cu totul şi cu totul altceva. Nu de o fântână arteziană. Este vorba despre o fântână, o arteză, foarte veche care a fost făcută de comunitatea de germani. Era o simplă discuție să vedem cum putem să o punem în valoare. Am alocat, nu am alocat bani efectiv pe planul de investiții, ne-am propus după ce finalizăm alimentarea cu apă să o punem în valoare şi acea arteză, nu fântână arteziană”, a susţinut Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu, la Digi24.

Potrivit reporterilor televiziunii, pe primar îl contrazic însă chiar documentele administraţiei care arată, negru pe alb, că fântâna se regăsește în planul de achiziții directe pe anul 2018.

„Chiar fântână arteziană se numește în bugetul unde a alocat 10.000 de lei pentru aceasta. Şi chiar dânsul a spus la ultima ședință de consiliu că se va fora un nou puţ, în cazul în care noi nu avem apă trasă în comună. Este un proiect mare la care se lucrează de ani de zile şi nu este finalizat. El vine cu un alt puţ. Nu este cazul, sunt alte priorități în comuna noastră: vedeți drumurile cum arată, școlile, cămin cultural nu avem”, a declarat Lucian Bănăţan, consilier local în Secusigiu, citat de Digi24.

Conform televiziunii, tot în bugetul din 2018 ai comunei Secusigiu sunt alocați 50.000 de lei pentru evenimente culturale. Consilierii spun că banii se cheltuie anual pentru sărbătoarea „Fii satului”. În ultimii 8 ani însă, la Sânpetru German, nu s-au găsit fonduri pentru introducerea rețelei de apă, a sistemului de canalizare sau a asfaltului pe drumuri.

Citeşte mai multe şi vezi VIDEO!

Sursa: Digi24 (reporter: Caterina Ledrer / operator: Dan Şoşdean)

  1. „DUPA FANTANA ARTEZIANA”, poate vine si apa curenta, inceputu-i greu.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.