Cultura tulbură apele în CJA. Mircea Purcaru taxează largheţea cu care se dau bani pentru un proiect „fără şansă”

Cultura tulbură apele în CJA. Mircea Purcaru taxează largheţea cu care se dau bani pentru un proiect „fără şansă”

Şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Arad putea trece neobservată dacă Mircea Purcaru, consilier judeţean din partea Partidului Conservator, nu lua cuvântul pentru a taxa largheţea cu care autorităţile judeţene, ca să nu mai vorbim de cele municipale, deschid baierele bugetului atunci când vine vorba despre participarea Aradului la competiţia care va desemna oraşul capitală culturală europeană în anul 2021.

Mircea Purcaru a arătat că, în opinia sa, Aradul nu are nici o şansă în această competiţie, unde candidează cu alte 10 oraşe, unele mult mai pregătite pentru o asemenea onoare. „Aradul este, în momentul de faţă, un municipiu de categoria a treia, cu o populaţie în scădere. Ocupă locul I la cancer şi locul III la cazurile de TBC”, a spus Purcaru, atrăgând atenţia că nu ar trebui cheltuiţi bani într-o competiţie în care municipiul nu are nici o şansă să se impună în faţa celorlalte oraşe competitoare, în frunte cu Bucureştiul.

A replicat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, care a spus că pentru el Aradul este de categoria I şi că trebuie să se înscrie în această competiţie. „Nu ai nici o şansă de câştig dacă nu intri în competiţie”, a declarat Nicolae Ioţcu, spunând că, în opinia sa, arădenii sunt cetăţeni de categoria I.

Precizând că nu el a făcut clasificarea care plasează Aradul în rândul municipiilor de categoria a III-a, Mircea Purcaru şi-a mutat tirul asupra vicepreşedintelui CJA Adrian Ţolea, despre care a spus că în loc să se ocupe de administraţie şi cultură (domeniu de care răspunde), este preocupat mai degrabă de politică. Ţolea a replicat şi el, astfel încât şedinţa Consiliului Judeţean Arad a început într-un ton de nemulţumire generală vizavi de polemica iscată.

Noroc că nu a durat mult iar aleşii au putut vota după aceea, ca de obicei, adică pe bandă rulantă, proiectele de hotărâri de pe ordine de zi. Cu o singură excepţie, la proiectul privind modernizarea selectării, transportului şi colectării deşeurilor menajere, caz în care consilierii Opoziţiei au votat împotrivă. Degeaba!

  1. hop si Purcarul! stai ma linistit ca nu o sa ajunci nici primar nici presedinte de CJ

    Raspunde
  2. trebuie cultura PURCAR-ului ?!!

    Raspunde
  3. daca incultu asta reprezinta opozitia atunci vai si amar de Aradu asta. de data asta felicit puterea pentru luarea de pozitie in fata acestui inamic al culturii si al Aradului

    Raspunde
    • BRAVO!
      Nu toata lumea poate locui in Bucuresti sa sarute mana lui” VOICULESCU-tatal”!!!
      Aradenii au un municipiu de categoria I in mod cert;cei care il considera altfel nu sunt aradeni …au poposit aici de prin sate sau alte zone mai defavorizate…NU FAC FATA!!!(si atunci se pune intrebarea:de ce reprezinta Aradul intr-un partid politic?)

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.