Cum a devenit UN CASTEL din România vedeta ghidului de călătorie editat de Lonely Planet

Cum a devenit UN CASTEL din România vedeta ghidului de călătorie editat de Lonely Planet

O fotografie cu Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost folosită pentru coperta ghidului turistic „Lonely Planet” pentru România şi Bulgaria.

Directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca a aflat de la un prieten care locuieşte la Londra că instituția pe care o conduce este mesager internațional pentru prestigioasa editură de ghiduri de călătorie din lume și crede că publicitatea va atrage mulţi turişti în zonă.

„Din câte am înţeles, ghidul, care are pe copertă o fotografie cu Castelul Corvinilor, costă aproximativ 10 lire. Eu am căutat pe net şi am găsit ghidul şi am de gând să cumpăr un exemplar. Consider că apariţia unei fotografii cu Castelul Corvinilor pe acest ghid turistic pentru România şi Bulgaria este o publicitate gratuită pentru monumentul istoric în străinătate şi va aduce turişti din toate colţurile lumii. Puteau folosi pentru copertă peste 1.000 de fotografi, de la Peleş la Bran, şi au ales Castelul Corvinilor. Ne mândrim cu asta”, a precizat Directorul Castelului Corvinilor din Hunedoara, Costin Tinca

Pe site-ul „Lonely Planet”, un ghid costă 10,49 lire, iar varianta eBook costă 7,34 lire.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite din partea turiştilor care l-au vizitat. În 2013, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, care l-a avut în rolul principal pe Nicolas Cage.

De la an la an, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.