Cum arată listele PNL Arad pentru alegerile parlamentare. Va reuși Falcă să împace și capra, și varza?

Cum arată listele PNL Arad pentru alegerile parlamentare. Va reuși Falcă să împace și capra, și varza?

În timp ce mulți arădeni sunt în concedii, politicienii „ară” județul cu gândul la alegerile parlamentare din toamna acestui an. La PNL Arad, în spatele ușilor închise, se fac și se desfac liste, cu scopul de a mulțumi pe toată lumea, astfel încât scorul partidului să fie maximizat la alegeri, nu să se piardă câteva procente, așa cum s-ar putea întâmpla. Pentru că, aproape sigur, nu toată lumea va fi mulțumită.

Potrivit informațiilor noastre, lista cu candidații eligibili ai PNL Arad la Camera Deputaților va arăta așa: 1. Gheorghe Falcă, 2. Claudia Boghicevici, 3. Eusebiu Pistru, 4. Sergiu Bîlcea. La Senat, primul pe listă va fi Ioan Cristina, urmat – conform cutumei – de Constantin Traian Igaș. În ambele cazuri, adică și la Senat și la Camera Deputaților, pentru ultimele locuri eligibile va trebui tras. E vorba de câteva procente, care nu par a fi o mare problemă dacă PNL va „rezolva” între timp câțiva primari de la adversarii politici. Problema este alta la PNL Arad: Să i se facă loc pe liste lui Ion Șcheau. Acesta ar putea să fie plasat – la înțelegere – în locul lui Sergiu Bîlcea pe lista pentru Camera Deputaților, caz în care, însă, vechilor liberali va trebui să li se ofere ceva. Cum ar fi, de exemplu, cealaltă funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean, care va rămâne vacantă după plecarea Claudiei Boghicevici în Parlament. În cărți ar fi Simona Stan și Cristian Urzică, dacă bine am înțeles noi.
Sau, ar mai fi varianta ca Ion Șcheau să candideze pe lista pentru Senat, în locul lui Constantin Traian Igaș, lucru care ar putea provoca disensiuni în partid. Sau, chiar o hemoragie de voturi dacă Igaș s-ar supăra și ar candida din partea altui partid, cum ar fi, de exemplu, PMP.

Deocamdată nu este nimic bătut în cuie, astfel că rămâne de văzut cum va reuși Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, cel care are ultimul cuvânt în filială, să împace și capra, și varza.

  1. daca pleaca Igas pa pa la locul din senat

    Raspunde
    • Nicolaie Dintrob 18 iulie, 2016, 1:16 pm

      Il asteapta PSD pe listele lor, doar si-au mai luat un parlamentar din Olt, iar daca Fifor e potrivita de ce nu ar fi si nea Traian??

      Raspunde
  2. Eugen Rastignac 18 iulie, 2016, 8:02 am

    Păi, dacă nu pleacă pare să fie tot „pa, pa”. Deci ce vrea să zică „cineva”?!

    Raspunde
  3. Hahahahaha Urzica vicepres la consiliu…..plina tara asta de prosti!!! Balcea parlamentar, nelutu parlamentar….. Noii saci de cartofi a lui falca, pana unde merge prostia omeneasca?

    Raspunde
  4. PDL=PNL adunatura de BORATURI ar face ori ce sa ajunga la ciolan doar ei si numai ei sa isi vada cururile pe scaune moi in rest nu ii intereseaza de Aradeni, la fel si celelalte partide, dar acum asa zisi politicieni de paie sunt in subiect PDL+PNL.

    Raspunde
    • Gramatica asta 18 iulie, 2016, 8:49 pm

      „Ori ce”? analfabet mic :)) sau boratura agramata as putea spune :)))) du-te ma la scoala si lasa harcile pentru dupa ce inveti sa scriiii!!!!

      Raspunde
  5. Locul 1 la Senat pt Cristina, indiferent de pregatirea sau potrivirea omului pt acest loc de parlamentar, este de la sine inteleasa p ca a venit din fostul pnl ca presedinte de organizatie. dar problema este a pnl de gandire strategica, atunci cand tu ti-ai pus pe lista de cj si doritori de functii de parlamentar, cum e boghicevici si balcea! au primit si asa prea mult fata de cat pot oferi din astfel de posturi. asa e cu oamenii care vor prea multe si din toate, s-ar [utea trezi cu nimic. a se vedea boghicevici si balcea.

    Raspunde
  6. Eu ii sustin pe toți dar in special pe Igas care a făcut ceva concret pt Arad !

    Raspunde
  7. Doi-trei buni, restul umplutură. La PSD e şi mai grav (cred că n-au niciunul bun)! Apropo, mâine ne prezentaţi şi listele roşiilor?

    Raspunde
  8. ce liste? la ei e eligibil maxim un loc :)))))))))))))

    Raspunde
  9. Claudia Boghicevici a fost cel mai activ parlamentar din Arad si printre cei mai activi la nivelul tarii .Este o persoana foarte capabilă care a făcut multe pentru cetățeni . De asemenea politicieni avem nevoie.

    Raspunde
  10. mai bine il puneti pe Farcasiu,sa scapati Tarnova de un incompatibil,care desi ii dovedit cu 5 ani de incompatibilitate,tanti ANI ,NU VEDE,DESI ALTI PRIMARI CU DOAR CATEVA LUNI,SUNT DECLARATI INCOMPATIBILI.De ce? Pentruca asa se face dreptate in tara asta?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.