Cum au evoluat păcănelele de-a lungul timpului

Cum au evoluat păcănelele de-a lungul timpului

Printre cele mai populare jocuri de casino ale momentului sunt păcănelele. Acestea au o istorie de peste 100 de ani și reușesc să atragă oamenii prin distracția pe care o generează, varietate și simplitate.

Păcănelele au apărut prima dată la finalul secolului al XIX-lea, într-un moment în care cei de la Sittman and Pitt din New York au creat primul aparat de acest gen. Era un moment în care oamenilor le plăcea să socializeze și să se distreze, iar invenția păcănelelor a fost primită cu interes. Pe atunci, aparatul era încă într-o variantă beta, fiind bazat pe jocul de poker. Slotul celor de la Sittman and Pitt avea 5 role și 50 de cărți. Ulterior și alte companii au creat aparate asemănătoare care erau amplasate în special în barurile din New York.

Mecanismul de joc era destul de simplu. Clienții introduceau 5 cenți și trăgeau de manetă. Ei erau recompensați cu produse din meniu în funcție de cărțile afișate. De cele mai multe ori, premiile erau chiar și în gumă de mestecat.

Cum au evoluat pacanelele

În acele vremuri, jocurile nu aveau mare lucru în comun cu ce se întâmplă în zilele noastre. Astăzi, aparatele din cazinouri ori sălile de jocuri au un design futurist, o grafică pe măsură și ies în evidență. Mai mult, în cazinourile online jucătorii au o varietate impresionantă ce atrage oamenii indiferent de preferințe. Spre exemplu, pe cazino online NetBet unul dintre cele mai apreciate jocuri este Shining Crown. Este însă doar unul dintre cele peste 2.600 de jocuri disponibile utilizatorilor primului operatori de jocuri de noroc licențiat în țara noastră după schimbarea legislației.

O asemenea ofertă probabil era greu de imaginat la finalul secolului al XIX-lea, când a apărut primul aparat de sloturi clasic, mai apropiat conceptual cu cele din ziua noastră. A fost inventat de Charles Fey și a primit denumirea de Liberty Bell. El avea 3 role și 5 simboluri, iar jackpot-ul era de 50 de cenți.

În anii ce au urmat, pe piață au apărut tot mai multe companii, iar jocurile au început să fie mai variate. Astfel au apărut și aparate care avea simboluri diverse precum potcoavele, clopoțeii, diamantele și cireșele. Acestea se regăsesc și azi în multe dintre jocurile de top.

Poate cele mai întâlnite simboluri alături de cărțile de joc sunt fructele. Ideea i-a aparținut lui Herbert Mills din Chicago, care îmbunătățit mult jocul pe care l-a creat în așa fel încât să fie unul dintre cele mai bune aparate de pe piață.

Ulterior, în anii ’40, au fost create primele aparate luminoase. Mai mult, utilizatorii aveau și posibilitatea de a selecta rolele pe care dorea să le învârtă, invenția aparținând celor de la Bally.

Primul slot video a apărut în 1970

Acesta a fost creat de compania Fortune Coin Company, care avea un ecran Sony de 48 de centimetri și un tablou în totalitate electric. Mai mult, atunci a fost inventat și RNG-ul, care generează automat și aleatoriu numerele. Erau și vremurile în care popularitatea cazinourilor din Las Vegas era în creștere, astfel că simultan a crescut și cea a păcănelelor.

Apariția cazinourilor online a contribuit și ea decisiv. Mai ales de la începutul anilor 2000 când au luat naștere tot mai multe companii specializate în creare de jocuri pentru cazinouri online. Furnizorii au creat jocuri inspirate din istoria Greciei, filme, seriale, muzică și multe altele. Astfel, oferta a devenit mult mai variată, iar utilizatorii se pot distra în zilele noastre responsabil în condiții de siguranță maximă, profitând de numeroasele jocuri puse la dispoziție de operatorii online.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.