Cum explică reprezentanţii Spitalului Judeţean MOARTEA unui COPIL DE 15 ANI

Cum explică reprezentanţii Spitalului Judeţean MOARTEA unui COPIL DE 15 ANI

Ca urmare a decesului unui copil de 15 ani internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, caz relatat în presă, conducerea unităţii medicale a explicat, într-un comunicat, care au fost cauzele care au condus la decesul pacientului.

„Decesul copilului s-a produs în urma unei complicaţii de tip bronhopneumonie forma gravă post rujeolică pe un teren cu multiple tare, secundare unei boli congenitale metabolice de tezaurizare NIEMANN PICK (care afectează întreg organismul, creier, cord, ficat, splină etc.) cu apariţia unui retard psihosomatic marcat. Pe acest teren a existat un contact rujeolic dintr-un focar familial (verişori). În ziua a 7-a de evoluţie a rujeolei, la domiciliu, a apărut o complicaţie gravă de tip bronhopneumonie cu insuficienţă respiratorie marcată care de la internare s-a agravat până la instalarea unui stop respirator cu acidoză respiratorie şi metabolică, la 11 ore de la internare. În urma evoluţiei agravate, pacientul a fost transferat la ATI I, intubat şi ventilat sub tratament complex cu antibiotice, hidroelectrolitice, acidobazice etc. Decesul s-a produs în a 4-a zi de la internare, 20.10.2016, ora 8.40. Fiind un caz cunoscut cu boală cronică şi teren imunitar târât, familia a refuzat necropsia și a solicitat, printr-o cerere scrisă și semnată, scutirea de autopsie”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Citeşte şi: 

EPIDEMIE de RUJEOLĂ în România: Sute de cazuri confirmate și TREI DECESE, la COPII! HARTA răspândirii BOLII

  1. Explicatia este aceea de care fug toti iar cei care o cunosc refuza sa si-o asume:in spital este dezastru,nu sunt materiale,nu este personal medical(nu vorbim aici de sefi si directori aia sunt cu duiumul),nu este aparatura,nu sunt medicamente,nu se fac investigatii,etc. Conducerea CJA ar face bine sa umble pe sectii sa stea de vorba cu pacientii, ca ei spun adevarul nu rapoartele mincinoase facute de cei din birouri. Prezenta medicilor in cabinete dezastru,garzi falsificate,mizerie,frig…incompetenta.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.