Cum funcționează CREȘELE din municipiu Arad, pe timp de PANDEMIE

Cum funcționează CREȘELE din municipiu Arad, pe timp de PANDEMIE

Primăria anunță că creșele din municipiul Arad funcționează în condiții de siguranță pentru copii, personalul didactic, şi cel medical.

În subordinea Direcției de Asistență Socială Arad funcționează un număr de 6 creșe preluate prin H.C.L.M. Arad nr. 346/2001 de la Spitalul Clinic Județean Arad, împreună cu personalul acestora, respectiv asistente medicale și infirmiere.

Cele 6 creşe au ca obiectiv acordarea serviciilor de îngrijire şi supraveghere a copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani, din municipiul Arad. Creşele dezvoltă programe de educație timpurie adecvate vârstei, nevoilor, potențialului de dezvoltare a copiilor, oferă servicii de consiliere și sprijin al familiei, servicii de petrecere a timpului liber, asigură hrana zilnică, prin oferirea unei alimentații corespunzătoare, informează municipalitatea. În contextul pandemic actual, au fost puse în aplicare măsurile legale pentru prevenirea infectării și răspândirii SARS-COV-2.

Astfel pentru ca activitate din creșe să se desfășoare în condiții de siguranță pentru copii, personal și părinți, au fost luate măsuri de:

  • distanțare socială;
  • interzicerea părinților în spațiile unde își desfășoară activitatea copiii;
  • dezinfectarea spațiilor care deservesc activitatea creșelor;
  • au fost trasate culoare de acces separate intrări/ieșiri;
  • precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă și alte încăperi, fiind semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.

Foto: arhivă (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.