Cum i-a vândut RECONS unui fost deputat de Arad „pielea ursului din pădure” (DOCUMENTE)

Cum i-a vândut RECONS unui fost deputat de Arad „pielea ursului din pădure” (DOCUMENTE)

Un fost deputat din Arad care deţine un apartament în centrul oraşului se judecă cu vecinii din cauza spălătoriei imobilului, pe care a cumpărat-o de la SC RECONS SA în condițiile în care aceasta era bun comun, fiind deţinută în cote comune indivize şi de ceilalţi proprietari de apartamente din clădire.

Firul poveştii e mai vechi şi ne duce până în 1999, când printr-un act adiţional SC RECONS SA le vinde soţilor Zăvoianu Dorel şi Ştefania o „mansardă” în suprafaţă utilă de 37,20 mp la preţul de 20.961.448 de lei. Actul adițional a fost încheiat la contractul nr. 10/1996, în baza căruia familia Zăvoianu cumpărase un apartament în imobilul situat pe strada Cloșca, la nr. 11.

Numai că, în cazul actului adițional, SC RECONS SA a vândut „pielea ursului din pădure”, respectiva „mansardă” nefiind altceva decât spălătoria clădirii, deţinută în cotă comună indiviză, conform extraselor de Carte Funciară, de toţi proprietarii apartamentelor din imobil.

Mai departe, soţii Zăvoianu au încercat şi încearcă încă să intre în posesia „mansardei”, numai că, din punct de vedere legal nu prea pot decât dacă ceilalţi proprietari ar fi dispuşi să renuţe la cotele comune deţinute. Doar că, aceştia din urmă nu vor să renunţe la un bun pentru care au plătit şi plătesc încă impozit. Până la urmă, s-o zicem pe cea dreaptă: Ei sunt cei de la care familia Zăvoianu ar fi trebuit să cumpere respectivul spațiu, achitându-le, fiecăruia, în funcție de cota parte deținută, contravaloarea la prețul pieței. Dar, s-a preferat un „artificiu” din cauza căruia RECONS e acum în culpă, vorba aia, „cât Casa Scânteii cu tot cu antenă”.

Între timp, soţii Zăvoianu au zăvorât „mansarda” pe care RECONS le-a vândut-o („cu cântec”, am putea spune, fără a exagera deloc) nepermiţându-le celorlalţi proprietari accesul în incintă. Și i-au chemat pe toți în instanță, unde au solicitat nici mai mult nici mai puțin decât rectificarea cărţii funciare a imobilului în cadrul unui proces al cărui final merită urmărit.

Pentru cei care nu știu, Dorel Zăvoianu era, la vremea achiziţionării apartamentului şi a „mansardei”, şef al ziarului „Adevărul de Arad”. Ulterior a devenit deputat (2000 – 2004), ales pe listele PSD.

  1. din pacate nu e singura haiducie facuta de Recons in perioada aia …mai cautati si o sa va cruciti!!

    Raspunde
    • RECONS a restituit case vechi de ILLA urmasilor „proprietarilor”care nici nu au fost vreodata in Arad!Au distrus familii,au murit oameni care dupa o viata de locuit in imobil au fost obligati sa elibereza casele in detrimentul pilelor si ai psd-istilor care,probabil,au incasat comision gras!

      Raspunde
      • Cele mai multe haiducii le-a facut vesnicul viceprimar Bognar. Matusa Tamara este pistol cu apa pe langa matusa Bognarului, care a lasat „testamente olografe’ pe banda rulanta.Adica scrise de mana. Prietenii stiu de ce.

        Raspunde
  2. Ioșca P. Sedistu 7 aprilie, 2021, 10:17 am

    Zăvoianu a făcut presiuni pe primărie ca să-i dea spațiul, în detrimentul colocatarilor pe care îi sfidează și îi jignește, că el e mare sculă în Arad.

    Raspunde
  3. haiducie bine zicea cineva

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.