Cum îți SALVEZI TELEFONUL MOBIL dacă a căzut în ZĂPADĂ

Cum îți SALVEZI TELEFONUL MOBIL dacă a căzut în ZĂPADĂ

Ninsorile le-au dat bătai de cap multora în ultimele zile. Pe lângă haosul de pe șosele, unii s-au trezit și cu telefonul mobil defectat, după ce a căzut în zăpadă.

Pentru a se evita această situație, se pot urma niște sfaturi simple care te vor ajuta să-ți salvezi telefonul.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă telefonul tău mobil a ajuns în apă/zăpadă este, evident, să îl iei cât mai repede de pe jos, iar apoi să îl închizi.

După ce telefonul s-a oprit, scoate bateria și cartela SIM și șterge toate componentele cu un material uscat. Important de reținut este că scuturarea aparatului va face mai mult rău, deoarece va împinge apa din interior peste tot.

Dacă a ajuns foarte multă apă în el, specialiștii recomandă să folosești un aspirator, de la distanță, pentru a scoate apa, și în nici un caz un uscător de păr, care va același efect ca și dacă îl scuturi.

De mare ajutor sunt și acele mici pungi cu „silica gel” pe care le găsim de obicei în cutia de pantofi. Poți pune telefonul într-o pungă resigiliabilă împreună cu acestea deoarece au o capacitate mare de absorbție a apei.

Este, de asemenea, important de știut că trebuie lăsat telefonul să se usuce complet până când se va reporni din nou, deoarece există un risc crescut de scurticircuit.

Sursa: The Mirror

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.