Cum ne MINTE Gheorghe Falcă chiar și când suntem SUB APE! Iată DOVADA

Cum ne MINTE Gheorghe Falcă chiar și când suntem SUB APE! Iată DOVADA

Sebastian Bulumac, principalul contracandidat al primarului Gheorghe Falcă la alegerile din 5 iunie 2016, se ține de promisiune și continuă să monitorizeze administrația arădeană din postura de reprezentant al societății civile.

Sebastian Bulumac scoate astfel la iveală minciuna din recentele declarații ale primarului Gheorghe Falcă legate de inundațiile din municipiul Arad:

Cifrele mincinoase ale primarului

Duminica seara, primarul Aradului aflat in concediu la mii de km distanta (abia luni a revenit), a scris intr-un comentariu ca la Arad a cazut potopul si a plouat intr-o ora cat in jumatate de an. Cum nu mai cred de multa vreme in cifrele vehiculate de Gheorghe Falca, am studiat cateva documente (surpriza, unele se gasesc chiar pe pagina Primariei Arad), statistici si studii privind precipitatiile cazute in Arad si in Romania de cand se fac inregistrari meteo. Am atasat la acest text 3 imagini:

– postarea primarului
– pag 20 din hotararea CLM Arad nr 285/30.10.2007
– o simulare care prezinta cum ar fi aratat Aradul daca ar fi plouat asa cum ne spunea primarul

In Hotararea de Consiliu Local al Municipiului Arad cu nr. 285 din 30 octombrie 2007 privind aprobarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor al municipiului Arad, la pagina 20 gasim doua tabele oficiale-precipitaţii atmosferice – cantităţi anuale (mm/m2 ). Aflam din primul tabel ca in Arad, cad in medie aproximativ 570 litri de precipitatii intr-un an (se subintelege ca e un volum masurat pe metru patrat). Gheorghe Falca ne spune ca intr-o singura ora “a plouat cat in jumatate de an”, adica vreo 285 litri.

http://www.primariaarad.ro/files/hotariri/h2796.pdf

Revenind la hotararea CLM Arad, aflam din al doilea tabel de la pagina 20, ca recordul de precipitatii cazute in 24 de ore la Arad, s-a inregistrat la data de 29 iunie 1999, cand au cazut 64 litri. Gheorghe Falca ne spune ca duminica, 17 iunie 2016, a plouat intr-o ora de peste 4 ori mai mult decat recordul stabilit in 24 de ore, acum 17 ani !!! Am inteles ca domnul Falca vrea sa ia painea de la gura meteorologilor, anuntandu-ne periodic starea vremii, dar nu ma asteptam, ca tocmai din concediu sa rescrie istoria recordurilor meteo din Romania.

Pentru ca am vorbit de recorduri, sa amintim si recordul absolut national de precipitatii cazute in 24 de ore. Il puteti vedea in linkul de mai jos, la pagina 8 al studiului elaborat de Universitatea Tehnica Bucuresti. La data de 30 august 1924, in localitatea C.A. Rosetti (aflata pe Grindul Letea) s-au inregistrat 530 litri/mp.
http://www.rmgc.ro/…/im…/apa/RMP_CI2_Meteorologice_mai06.pdf

In concluzie, ploaia domnului Falca ar stabili un nou record national, care ar avea toate sansele sa ramana in picioare pentru urmatorii 100 de ani.

Suntem cu totii de accord ca in aceste zile avem parte de precipitatii abundente, dar de aici pana a vorbi despre potop si de a inventa cifre, e cale lunga. Lucrarile proaste si scumpe nu vor putea fi ascunse de aceste minciuni. Problemele cele mai mari nu sunt pe strazi ce au canalizarea de zeci de ani, ci tocmai in zonele in care s-a lucrat in administratia Falca. Domnul Falca a pacalit multi aradeni in aceste 3 mandate, dar nu ne-a pacalit pe toti. In timpul campaniei electorale v-am vorbit despre celelalte minciuni sfruntate cu care primarul a iesit public: numarul de locuri de munca create in 12 ani, situatia spatiilor verzi si puterea de cumparare a aradenilor. Ii amintesc domnului Falca de ceea ce spunea Lordul Kelvin despre cunoastere: „Dacă nu o puteţi exprima prin numere, cunoaşterea voastră este săracă şi nesatisfăcătoare.” In cazul de fata cred ca avem parte atat de necunoastere cat si de comportament rupt de realitate.

Falca potop statistici ploi

Foto: Facebook

  1. Bvo pt articol.

    Raspunde
  2. Deci la Arad s-a verificat simdromul Stocolm!!!
    Imi pare rau nenea Falca, dar habar nu ai pe ce lume traiesti si ….. ce este mai tragic, nici aradenii nu stiu pe ce lume traiesc si voteaya in continuare incompetenta politica. Nu stiu cum sunt altii sau cum ar fi fost, dar parca as fi facut o incercare sa schimb ceva.
    Dar rezultatul votului este rezultatul campaniei electorale, care a stralucit prin inexistenta…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.