Cum puteți scăpa de deșeurile electrice și electronice

Cum puteți scăpa de deșeurile electrice și electronice

Dacă vreți să scăpați de aparatura electronică și electrocasnică veche și în același timp să respectați natura și legea o puteți face participând la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Arad, care va avea loc în perioada 9 octombrie – 24 noiembrie 2023.

Campania de informare, educare, conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice se adresează tuturor cetățenilor și este organizată de Primăria Municipiului Arad, Sistem de Colectare – SLC Timiş, cu sprijinul OIREP Eco Positive, cărora li s-a alăturat partenerul MGG Recycling.

Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)? Nu merită să-ți ocupi casa cu ele și în nici un caz nu trebuie să le arunci la gunoi sau în natură – este ilegal! DEEE-urile poluează mediul în care trăim. Fă un gest simplu, corect și responsabil – scapă de aceste deșeuri în cadrul campaniei de colectare.

Deșeurile electrice și electronice pot fi duse la punctele de colectare provizorii deschise sâmbătă, 28.10.2023, în intervalul orar  9 – 16, la următoarele adrese:

– Zona Alfa – în spatele Carrefour, lângă Biserică,

– Zona Micălaca – P-ța Mioriţei, în spatele blocului 129,

– Zona Vlaicu – P-ța Agroalimentară,

– Zona Aradul Nou – Calea Timișorii nr.39,

– Zona Grădiște – în spatele Școlii Generale Aron Cotruș.

Nu poți transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare? Accesează permanent și gratuit serviciul de preluare a acestora de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Pentru persoanele juridice sunt punse la dispoziția acestora întreaga documentație necesară casării precum și scoaterii din gestiune.

DATE DE CONTACT

– la Telefon 0751 302 123 , disponibil zilnic, între orele 9:00 – 17:00, inclusiv SMS (tarif normal) sau pe mesaj prin WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului);

– TelVerde 0800.444.800 (gratuit), disponibil de luni până vineri, între orele 9.00 – 17:00;

– online pe www.colecteaza.ro , prin formularul de comandă disponibil non-stop.

Acțiunea se va încheia  cu o tombolă a participanților

Toți cei care vor preda aceste deșeuri în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice vor participa la tombola ce va avea loc în data de 27 noiembrie, ora 12, în P-ța Avram Iancu, în spatele Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Vor fi acordate prin tragere la sorți următoarele premii: 1xAspirator, 2x Bormașină cu percuție, 2x Cafetieră, 2x Mixer cu bol, 2x Sandwich maker, 2x Ondulator autorotativ păr.

Lista câștigătorilor va putea fi disponibilă pe www.colecteaza.ro, începând cu data de 30 noiembrie 2023.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.