Cum să alegeți imprimanta potrivită pentru biroul de acasă

Cum să alegeți imprimanta potrivită pentru biroul de acasă

Nevoia de o imprimantă la biroul de acasă a crescut din ce în ce mai mult, pe măsură ce mai mulți dintre noi lucrează sau învață de acasă.

Poate că sunteți un părinte care trebuie să tipărească cărțile de lucru pentru copilul dumneavoastră. Sau s-ar putea să constatați că este mai ușor să corectați un raport folosind un stilou sau un creion, mai degrabă decât cu o tastatură. Sau v-ați săturat să faceți drumuri la tipografia dvs. locală pentru imprimarea unor formulare ocazionale.

Indiferent de motiv, dacă aveți nevoie de o imprimantă bună, nu este dificil să o găsiți. Imprimantele nu s-au schimbat foarte mult în ultimii ani; pur și simplu au devenit mai eficiente și mai puțin costisitoare. Veți alege în continuare între imprimante laser și cu jet de cerneală, imprimante color și cu cerneală neagră și dispozitive multifuncționale. Datorită tuturor acestor decizii care trebuie luate, este o idee bună să vă dați seama ce vă doriți și de ce aveți nevoie, înainte de a da clic pe butonul de comandă de pe site-ul dvs. preferat de cumpărături.

În acest articol, nu vă vom spune ce imprimantă să cumpărați. Dar vom parcurge câteva dintre opțiunile cu care urmează să vă confruntați și unele dintre caracteristicile pe care ați putea dori să vă asigurați că le primiți.

Dacă nu ați cumpărat o imprimantă în ultima vreme – sau dacă nu ați avut nevoie de o imprimantă până acum – este posibil să aveți nevoie de o actualizare rapidă a diferenței dintre imprimantele cu jet de cerneală și cele cu laser. Ceea ce urmează este o simplificare vastă, dar vă va oferi o idee generală despre modul în care funcționează aceste imprimante.

Imprimante cu jet de cerneală (inkjet)

Imprimantele cu jet de cerneală pulverizează picături mici de cerneală lichidă pe o pagină. Există mai multe tipuri de sisteme de livrare cu jet de cerneală, dar majoritatea sistemelor de consum utilizează cartușe de cerneală separate, fiecare fiind prevăzut cu un cap de imprimare care separă cerneala în picături aproape microscopice (inkjet-urile de nivel profesional vor avea de obicei capete de imprimare separate, care pot fi înlocuite.) Culorile sunt create prin combinarea cernelilor colorate diferite.

Numărul de cartușe de cerneală pe care le folosește o imprimantă cu jet de cerneală color variază. Imprimantele mai puțin costisitoare folosesc de obicei doar două cartușe – unul cu cerneală neagră și unul care conține cerneală cyan, magenta și galbenă. Cele mai multe imprimante cu jet de cerneală la prețuri mai mici sau medii oferă patru cartușe separate – cerneală cyan, magenta, galbenă și neagră. Mai multe imprimante de lux vor avea un cartuș negru diferit pentru text; imprimantele folosite de fotografi sau companii vor avea o selecție mai vastă de cerneli colorate.

Dar chiar și cele mai puțin costisitoare cartușe de cerneală pot costa destul de mult. Și pentru că majoritatea imprimantelor inkjet color nu vor funcționa deloc dacă vreunul dintre cartușe rămâne fără cerneală (de exemplu, nu puteți imprima alb-negru dacă cartușul cyan se epuizează), va trebui să înlocuiți orice cartușe uzate.

Există câteva imprimante cu jet de cerneală cunoscute sub numele de imprimante cu rezervor, care au cartușe reutilizabile, care oferă un cost per pagină mai mic decât cartușele de cerneală tradiționale.

Imprimante cu laser

Aceste dispozitive utilizează lasere pentru a crea electricitate statică pe un tambur rulant din interiorul imprimantei. Electricitatea statică atrage tonerul (cerneală sub formă de pulbere), care este topit pe hârtie.

În timp ce cartușele de toner costă inițial mai mult decât cartușele de cerneală, ele rezistă, de asemenea, mult mai mult decât cerneala lichidă; ca urmare, costul dvs. per pagină va fi mai mic. De asemenea, imprimantele laser tind să coste mai mult decât imprimantele cu jet de cerneală – dar vă pot economisi bani pe termen lung.

Imprimantele laser au alte câteva avantaje față de imprimantele cu jet de cerneală – dacă nu aveți nevoie de culoare. Sunt mai rapide decât inkjet-urile (în special inkjet-urile low-end, care pot fi foarte lente), iar calitatea imprimării textului lor este mai precisă (deși inkjet-urile actuale sunt cu siguranță suficient de precise pentru a se potrivi majorității documentelor).

Imprimantele laser color sunt, de asemenea, mai variate decât în trecut. Cu toate acestea, sunt mai scumpe și, cu excepția cazului în care sunt imprimante de nivel profesional, culoarea nu va fi la fel de bună ca o imprimantă cu jet de cerneală color la un preț echivalent.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.