Cum să cumpărați un uscător de rufe cu tambur

Cum să cumpărați un uscător de rufe cu tambur

Există o mulțime de uscătoare cu tambur diferite disponibile pe piață, care oferă o varietate de caracteristici și funcții. Fie că sunteți un cumpărător debutant sau o familie numeroasă, este important să găsiți cel mai bun aparat care să vă satisfacă nevoile.

METODA DE USCARE

Prima decizie pe care va trebui să o luați este ce metodă de uscare vă doriți pentru uscătorul cu tambur. În prezent, pe există trei opțiuni, uscătoare cu ventilație, cu condensator și cu pompă de căldură.

Cu ventilație

Un stil mai tradițional de uscare, un uscător de rufe AEG cu ventilație elimină umezeala din haine și o expulzează printr-un furtun și o gură de aerisire în afara casei. Aceste modele tind să fie mai puțin eficiente din punct de vedere energetic și, ulterior, au costuri de funcționare mai mari.

Condensator

Spre deosebire de modelele cu aerisire, un uscător de rufe AEG cu tambur cu condensator elimină umezeala, care este apoi condensată și stocată într-un rezervor detașabil. Aceasta este o alegere populară pentru gospodăriile care nu își pot ventila uscătorul de rufe prin perete.

Pompă de căldură

Cele mai eficiente modele din punct de vedere energetic de pe piață, uscătoarele cu pompă de căldură reciclează aerul cald creat în interiorul tamburului, în loc să atragă aer din mediul înconjurător. Acest lucru înseamnă că, dpdv costuri de funcționare sunt mult mai ieftine, dar ciclurile fac să dureze ceva mai mult.

DIMENSIUNEA TAMBURULUI

Al doilea aspect care trebuie luat în considerare este dimensiunea tamburului și capacitatea de uscare. Acest lucru va depinde de cât de des executați un ciclu de spălare și de cantitatea de rufe pe care o aveți.

  • Mici 5-6 kg: un tambur de dimensiuni mici este capabil să rețină în jur de 7-9 prosoape, 5 pantaloni și tricouri sau 1 plapumă simplă.
  • Medii 7-9 kg: un tambur de dimensiuni medii poate conține aproximativ 10-13 prosoape, 7 pantaloni și tricouri sau o plapumă dublă.
  • Mari 10-13kg: un tambur de dimensiuni mari poate conține aproximativ 14-18 prosoape, 10 pantaloni și tricouri sau 1 plapumă king-size.

Pentru o comoditate optimă, este o idee bună să vă potriviți capacitatea unui uscător de rufe AEG cu cea a mașinii de spălat. Acest lucru vă permite să vă mutați hainele ude direct în uscătorul de rufe cu tambur.

CARACTERISTICI

Găsirea unui uscător de rufe AEG cu tambur care să funcționeze pentru dvs. este importantă pentru a vă asigura că grămada de rufe rămâne sub control. Iată care sunt cele mai comune caracteristici.

Uscare cu senzor

Faptul că trebuie să verificați constant dacă hainele sunt uscate poate deveni foarte enervant, dar nu și cu tehnologia de uscare cu senzori! Pur și simplu selectați nivelurile de uscare dorite și lăsați senzorii să detecteze automat nivelul de umiditate din hainele dvs.

Întoarcere inversă

V-ați săturat să fiți nevoit să vă descurcați rufele după un ciclu de uscare? Acțiunea de răsturnare inversă se asigură că hainele dvs. nu vor sfârși într-o dezordine încâlcită.

Tehnologie inteligentă

Dacă dețineți un Google Home, Amazon Alexa sau un smartphone, va trebui să căutați modele cu tehnologie inteligentă. Acestea vă permit să controlați setările, funcțiile și programele de la distanță prin intermediul unei aplicații.

Întrebări frecvente despre uscătoarele de rufe cu tambur

După cum vă puteți imagina, se pun o mulțime de întrebări despre uscătoarele cu tambur. De aceea, am compilat o listă cu cele mai frecvente întrebări pe care le punem.

Care este cel mai eficient uscător de rufe ieftin cu tambur din punct de vedere energetic?

Dintre cele trei opțiuni, un uscător de rufe AEG tambur cu pompă de căldură oferă cea mai eficientă performanță energetică. Adesea puțin mai scumpe decât omologii lor cu ventilație sau cu condensator, acestea asigură menținerea unor costuri de funcționare reduse.

Ce nu pot pune într-un uscător de rufe cu tambur?

Din fericire, în zilele noastre, o mulțime de articole de îmbrăcăminte pot intra într-un uscător de rufe AEG, însă există câteva articole pe care ar trebui să le evitați. Printre acestea se numără sutienele, colanții, costumele de baie, hainele cu decorațiuni și pantofii sport cu talpă de cauciuc.

Cât de fierbinți devin tobele uscătoarelor de rufe cu tambur?

Uscătoarele de rufe cu tambur pot deveni surprinzător de fierbinți! Depinde de producător și de model, dar acestea pot ajunge până la 175 de grade Celsius.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.