Cum să NU PLĂTEŞTI impozit dacă ai FIRMA ÎN LOCUINŢĂ. Ce condiţie trebuie să îndeplineşti ca să scapi de plată

Cum să NU PLĂTEŞTI impozit dacă ai FIRMA ÎN LOCUINŢĂ. Ce condiţie trebuie să îndeplineşti ca să scapi de plată

Veste bună pentru cei care au sediul social al firmei în locuinţe: Pot scăpa de plata majorată a impozitului local pe clădiri!

Astfel, persoanele care deţin firmă sau PFA cu sediul în propria locuinţă dar nu derulează acolo activităţi economice nu vor fi afectate de majorarea impozitului local pe clădiri, Ministerul Finanţelor Publice urmând să vină cu noi clarificări legislative în acest sens, informează AttoSoft.

În privinţa impozitului pe clădiri trebuie clarificat, pentru toată lumea, care a fost intenţia legiuitorului: Şi anume faptul că în cazul locuinţelor în care avem un sediu de firmă unde nu există activitate sau chiar dacă există activitate – nu se înregistreaza cheltuieli, aşa cum scrie în Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuinţă şi nu trebuie făcute evaluări pentru cota-parte.

Acele prevederi, cu impozitarea diferenţiata în funcţie de cota-parte alocată pentru desfăşurarea activităţii, sunt aplicabile atunci când sunt desfăşurate activităţi şi se înregistrează cheltuieli.

Sursa: AttoSOFT

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.