Cum să obţii un machiaj de zi impecabil în 5 paşi simpli

Cum să obţii un machiaj de zi impecabil în 5 paşi simpli

Machiajul de zi nu trebuie să fie o bătaie de cap şi nici nu ai nevoie de cursuri speciale sau pregătire pentru a-l realiza. Scopul machiajului de zi este să îţi evidenţieze delicat trastaurile, fără a folosi prea multe produse sau texturi ori culori ţipătoare. Nu au ce cauta în machiajul de zi produsele cu glitter, culorile foarte tari, contouring-ul exagerat sau genele false.

Totuşi, trebuie să ţii cont de câteva reguli de bază atunci când creezi un look de zi. Aceste reguli ţin de aplicarea corectă a produselor potrivite, dar şi de pregătirea tenului în prealabil.

Este o idee minunată să investeşti în câteva produse de calitate pentru trusa ta de make-up, astfel încât să te bucuri de un machiaj care rezista fără efort.

Poţi purta un make-up de zi la o mulţime de ocazii, de la un date în aer liber şi până la birou sau la cumpărături. Dacă vrei să îl realizezi uşor şi fără să te complici, descoperă 5 paşi simpli pentru a alcătui un look de zi:

Pregătirea tenului

Nu poţi aplica machiajul pe un ten uscat, neuniformizat sau care nu a fost perfect demachiat înainte. De aceea, cel mai important pas în machiaj, fie el de zi sau de seară, este pregătirea corectă a tenului.

Începe pregătirea pentru aplicarea produselor de machiaj cu demachierea sau curăţarea fetei. Dimineaţa foloseşte un gel, o cremă sau o spumă de curăţare care necesită clătire. Este cel mai simplu şi cel mai bun mod de a-ţi curăţa pielea. Aplică un strat generos de produs, masează blând fata şi clăteşte cu apă din belşug.

Mai apoi, aplica o cremă hidratantă pentru tipul tău de ten. Indiferent de tipul de piele, ai nevoie de un produs care să hidrateze tenul şi să îl pregătească pentru aplicarea machiajului. De asemenea, poţi utiliza o bază de machiaj sau un primer, în funcţie de ce consideri a fi potrivit pentru nevoile tale.

Aplicarea fondului de ten

Machiajul de zi nu se realizează niciodată fără fond de ten. Ai nevoie de un produs în nuanţa pielii tale, nu mai închis şi nici mai deschis. Optează pentru un fond de ten lichid, cu acoperire mică sau medie pentru zi. Produsele cu acoperire mare se pretează mai bine ocaziilor speciale şi machiajelor de seară.

Fondul de ten se aplică cel mai bine cu o pensulă din păr sintetic. Dacă nu ai o pensulă, foloseşte cu încredere degetele, începând cu mişcări fine din centrul feţei către exterior.

În afară de fond de ten, mai poţi folosi şi un BB Creăm sau un CC Creăm care să îţi ofere acelaşi efect, de ten uniform, glowy, odihnit.

Acoperirea imperfecţiunilor

Pentru a acoperi cearcănele şi imperfecţiunile, foloseşte un concealer lichid, întotdeauna într-o nuanţă similară cu cea a pielii tale. Aplică-l cu ajutorul unei pensule mici sau al degetelor în zonele ce trebuie acoperite. Foloseşte apoi mişcări delicate, de tapotare, pentru a-l blendui cu restul machiajului.

Blush şi rimel

Un machiaj de zi nu are nevoie de tehnici complicate de contouring, de iluminator, bronzer sau farduri diverse. Tot ce trebuie să aplici este un blush care îţi flatează tenul, fie el de culoarea bronzului, a piersicii sau a trandafirilor. De asemenea, când vine vorba de machiajul ochilor, foloseşte rimel, fără a exagera. Nu trebuie să foloseşti farduri de pleople, poţi unformiza culoarea acestora cu puţin fond de ten sau concealer.

Dacă totuşi îţi doreşti puţină culoare pe pleoape, aplica puţin blush şi tapotează uşor pentru a-l blendui.

Gloss sau balsam de buze

Un make-up de zi se încheie cu machiajul buzelor. Partea bună este că nu ai nevoie de nimic prea dificil de realizat. Totuşi, trebuie să ai buzele hidratate şi moi. Dacă te confrunţi cu buze uscate şi crăpate, atunci un strat generos de balsam de buze este ceea ce ai nevoie pentru a completa un look de zi.

Dacă buzele tale sunt uniforme, atunci poţi aplica un gloss în nuanţe diverse, care să ofere un aspect glowy şi sănătos.

Bonus: îngrijirea părului

Un look de zi nu este complet fără un păr care arata impecabil. Pentru un hair-styling uşor de realizat şi de efect, foloseşte peria rotativa. O perie rotativă se foloseşte foarte uşor şi are avantajul de fi foarte versatila. Cu ajutorul periei rotative îţi poţi îndrepta părul, îl poţi ondula uşor la vârfuri sau poţi crea bucle lejere.

Nu uita că peria rotativă nu se foloseşte direct pe părul ud, ci este necesar să foloseşti uscatorul de par cel puţin pentru câteva minute înainte de a incepe să te coafezi.

Dacă îţi doreşti un brand de calitate, optează pentru o perie rotativa Rowenta, Remington sau BaByliss.

Un look de zi se poate obţine uşor, în doar 15-20 de minute cu produsele potrivite şi tehnicile corecte. Încearcă paşii de mai sus dacă vrei să te machiezi rapid şi fără bătăi de cap.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.