Cum să vă alegeți parfumul potrivit

Cum să vă alegeți parfumul potrivit

Alegerea parfumului potrivit este o călătorie foarte personală pentru toată lumea. Nu este la fel de ușor ca și cum ați citi recenzii online, ați comanda o sticlă și să sperați la ce e mai bun.

Trebuie să înțelegeți notele și familiile de parfumuri, adică să vă puneți întrebări importante, cum ar fi dacă vă plac notele florale, notele citrice sau parfumurile mai puternice, cum ar fi oudul. Totul depinde de ceea ce vă liniștește simțurile și, în cele din urmă, de ceea ce se potrivește personalității dvs.

Atingeți notele potrivite

Încercarea a prea multe parfumuri în același timp poate fi extrem de copleșitoare și de aceea este esențial să luați o pauză și să reveniți mai târziu pentru a face o achiziție sau, alternativ, să luați acasă câteva mostre pe care să le încercați într-o perioadă de timp.

Din cauza călătoriei prin care trece parfumul odată ce intră în contact cu pielea, este esențial să testați parfumul ales înainte de a face achiziția. Parfumurile sunt alcătuite dintr-un triunghi care constă din: note de bază, note de inimă și note de vârf.

De îndată ce pulverizați parfumul pe piele, primul lucru pe care îl veți simți sunt notele de vârf, iar după un timp, corpul parfumului – notele de inimă – va pătrunde în piele, iar după aproximativ o oră vor pătrunde notele de bază, care este parfumul pe care oamenii îl vor simți și cel care va rezista cel mai mult timp pe pielea dumneavoastră. Nu este la fel de simplu ca dragostea la prima vedere, trebuie să îi acordați ceva timp.

Iată câteva reguli comune de urmat atunci când vă alegeți parfumul:

            – Nu vă lăsați dusă de val încercând prea multe parfumuri dintr-o dată: Testați parfumul pe piele, vedeți cum vă face să vă simțiți și cum evoluează în timp, deoarece este posibil să miroasă diferit odată ce s-a stabilit pe piele. De exemplu, mirosul de trandafir este un parfum popular, dar asta nu înseamnă că va funcționa pentru pielea dumneavoastră. Mesajul cheie este să nu vă grăbiți în alegerea acestuia.

            – Notele sunt totul: Fiecare parfum sau apă de colonie este alcătuit din diferite „note”. Aceste note determină parfumul general. Aceste note constau în trei straturi diferite și toate lucrează în sinergie pentru a crea un miros specific. Unele parfumuri, de exemplu, ar fi considerate florale și conțin diferite note olfactive precum trandafir, gardenia sau geranium. Altele pot fi puțin mai fructate, cu nuanțe de citrice sau măr. Parfumurile exotice conțin note condimentate, precum anasonul stelat sau chiar scorțișoara. Parfumurile pentru bărbați au și ele diverse note. Parfumurile cu mosc au un ton mai greu, mai masculin, în timp ce altele pot avea mirosuri precum cel de pin sau chiar note pe bază de piele. Este întotdeauna o idee bună să stabiliți ce tipuri de apă de colonie sau parfumuri preferați și apoi să vedeți ce note de bază conțin acestea înainte de a lua o decizie de cumpărare. Puteți afla mai multe despre diferitele note folosite la fabricarea apei de colonie și a parfumului pentru a vă face o idee mai bună despre cele care credeți că se vor potrivi gusturilor dumneavoastră. Fiți atentă la notele care vă plac, deoarece acest lucru vă va restrânge căutarea și vă va facilita găsirea parfumului potrivit, atât în magazin, cât și online. Întrebați-vă: ce parfumuri vă plac deja în alte produse? Vă place cum miroase lumânarea cu cireșe și vreți ceva asemănător? Uneori, răspunsul se află chiar în fața dvs.

            – Stratificați parfumurile pentru a vă construi parfumul perfect: De fapt, puteți stratifica parfumurile, de la cea mai ușoară aromă la cea mai puternică, pentru a vă crea propriul parfum „semnătură”, în cazul în care nu reușiți să îl găsiți pe cel dorit într-o singură sticlă. Puteți amesteca parfumuri proprii care aparțin unor note și familii de parfumuri diferite pentru a crea acel parfum frumos, de semnătură, al dumneavoastră.

            – Alegeți o concentrație: Parfumurile sunt disponibile în patru niveluri diferite de concentrație. Pe măsură ce concentrația devine mai mare, prețul crește de obicei și el. De obicei, parfumurile sau coloniile cu o concentrație ridicată au un miros mai puternic și durează mai mult. Acestea pot fi un pic mai scumpe, dar unele persoane consideră că prețul mai mare merită neapărat. Cea mai mare concentrație se numește pur și simplu parfum. Acest nivel va dura de obicei toată ziua cu o singură aplicare la încheieturi sau în punctele de puls. Următorul nivel inferior este eau de parfum, care de obicei poate rezista aproximativ șase ore după aplicare. Al treilea nivel se numește eau de toilette și este de obicei destul de accesibil și ușor de găsit în magazinele de vânzare cu amănuntul. De obicei, necesită mai mult de o aplicare pe parcursul zilei pentru ca acesta să reziste. Cea de-a patra și cea mai mică concentrație de parfum este eau de cologne, care durează doar aproximativ două ore.

            – Nu vă luați după tendințe: Nu faceți achiziții de parfumuri bazându-vă pe popularitate sau pe ceea ce este la modă. Ceea ce este Sfântul Graal al unei persoane s-ar putea să nu fie al tău. Nu vă grăbiți, învățați despre dvs., despre stilul și gusturile dvs. înainte de a vă angaja pentru un parfum.             – Gândiți-vă la evenimentul pentru care cumpărați: Este pentru rutina dvs. de îngrijire de sine, pentru întâlnirea cu partenerul, pentru culcare, pentru o ocazie cum ar fi ziua de naștere sau o nuntă? Parfumurile sunt legate de emoții și de amintiri și, adesea, atunci când simțiți din nou acel parfum, vă transportă înapoi la momentul în care ați purtat acel parfum. Parfumurile sunt conectate la emoțiile și memoria noastră, așa că întrebați-vă, pentru ce am nevoie de acest parfum?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.