Cum să vă pregătiți pielea pentru primăvară

Cum să vă pregătiți pielea pentru primăvară

Eliberându-ne pielea de impuritățile care s-au acumulat în timpul iernii, o ajutăm să-și activeze ușor mecanismele naturale de reînnoire celulară, pentru a o satura cu vitamina D și lumină. Probabil  ai observat cât de mult ți-a afectat aspectul lipsa razelor solare și gerul nemilos. Sezonul de încălzire a încăperilor, de asemenea, are un impact negativ, deoarece aerul uscat din camere atrage foarte puternic umiditatea din celule.

Dar trebuie să înțelegi că felul în care vei arăta primăvara depinde doar de tine, așa că dacă  vrei să-ți  restabilești vitalitatea pielii după un anotimp atât de dificil, precum e iarna, urmează următoarele recomandări:

  1. Curățare temeinică

Acest lucru este necesar pentru a elimina toate celulele moarte și a deschide accesul la oxigen. Toate cremele și serurile pe care le-ai folosit iarna, pentru a-ți proteja fața de vânt și îngheț s-au acumulat în pori. Acest lucru a făcut ca tonul pielii să se schimbe  semnificativ. Dacă dorești să scapi de nuanța gri, începe cu o curățare inteligentă și eficientă. Cumpără un scrub calitativ și folosește-l de 2-3 ori pe săptămână pentru a elimina celulele moarte. De asemenea, merită să acorzi preferință gelurilor și spumelor de curățare https://makeup.ro, dar nu laptelui gras, care a fost ideal pentru iarnă. Acest lucru va înlătura toate impuritățile și va pregăti pielea pentru aplicarea ulterioară a cremei.

  1. Schimbă crema de zi

Cremele ar trebui să dețină un conținut complet natural și, în general, în primăvară este mai bine să includă elemente bogate în grăsimi. Iarna, foloseai creme dense care asigurau nu doar hidratare, ci și protecție. Acum trebuie să achiziționezi o cremă mai ușoară, cu acțiune instantanee și absorbție rapidă. Acordă atenție cremelor cu suc de aloe vera, plante naturale, fructe de pădure și extracte de fructe. Trebuie să treci treptat la produse cosmetice ușoare, care sunt ideale pentru vară, astfel încât la începutul primăverii, poți începe în siguranță să înlocuiești crema de iarnă grasă cu ceva mai lejer și transparent.

  1. Începe să tonifiezi în mod activ pielea

Acest lucru este necesar pentru ca nu doar  sufletul, ci și corpul tău să se trezească. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de cuburi de gheață, pe care le poți pregăti singură din apă minerală pură fără gaz sau un extract de ierburi farmaceutice. Îți poți șterge pielea cu gheață, atât dimineața, cât și seara. Acest lucru va îmbunătăți circulația sângelui și va accelera metabolismul celular,  lăsând o senzație revigorantă.

  1. Consumă lichide sănătoase

Acest lucru înseamnă că, trebuie să depui mai mult efort pentru a-ți pregăti pielea feței din interior spre exterior. Cu siguranță știi că tot ceea ce consumi se reflectă asupra aspectului, deci ar trebui să fii foarte atentă la băuturile pe care le consumi. În primul rând, renunțați la alcool, deoarece acesta vă afectează negativ vasele sangvine și provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. Înlocuiește cafeaua cu ceai verde slab, fără aditivi aromatici, iar pentru un efect major bea apă minerală fără gaze. Lichidul are un efect excelent asupra corpului, în special asupra celulelor pielii, astfel încât vei observa rezultate vizibile după o săptămână sau două.

  1. Alimentează-te corect

În timpul iernii, multe femei adaugă în greutate, deoarece stilul de viață sedentar și abuzul de făinoase se fac simțite. Știai că mâncarea pe care o consumi are un efect foarte puternic asupra stării pielii? Erupții cutanate, peeling, riduri – toate acestea sunt consecințele nu doar a îmbătrânirii sau a îngrijirii insuficiente, ci și a alimentației incorecte. Prin urmare, asigură-te că incluzi în regimul alimentar fructe și legume proaspete, încearcă să faceți din aceste alimente baza dietei. Elimină din meniu grăsimile, carbohidrații și făinoasele. Este mai bine să înlocuiești ciocolata cu diverse gustări din fructe uscate. O alimentație adecvată te va ajuta să te adaptezi mai repede la anotimpul cald și să-ți pregătești  pielea pentru primăvară fără dificultăți.

  1. Vizitează un dermatolog

Chiar dacă pe timp de iarnă ți-ai îngrijit pielea la domiciliu, odată cu venirea primăverii ar trebui să vizitezi un specialist pentru o consultație generală referitor la starea pielii.De asemenea poți realiza diverse tratamente la rece sau proceduri profunde de curățare pentru a spori efectul procedurilor la domiciliu.

Foto: https://pixabay.com/

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.