Cum scapă de amendă, cu ajutorul polițiștilor, cetățenii care nu poartă mască

Cum scapă de amendă, cu ajutorul polițiștilor, cetățenii care nu poartă mască

Polițiștii români au anunțat că nu vor aplica amenzi, ci doar avertismente, persoanelor care nu poartă mască de protecție în spațiile închise și în cele publice.

Decizia este a sindicaliștilor afiliați Sindicatului Europol și vine în semn de protest față de autoritățile române care nu respectă legea salarizării.

Polițiștii sunt supărați că se găsesc bani pentru alte lucruri, dar nu și pentru retribuțiile lor. Faptul că medicii de familie vor primi 50 de lei pentru fiecare persoantă testată PCR pentru depistarea SARS-CoV-2 a pus capac nemulțumirilor polițiștilor.

„Reacționăm la nepăsarea guvernului de a respecta legea salarizării. Este evident că și polițiștii vor munci în măsura în care sunt plătiți. Atâta timp cât suntem plătiți la nivelul anului 2018, rămânând două tranșe restante din legea salarizării, nici polițiștii nu mai sunt dispuși să fie sacrificați de serviciu când vine vorba de aplicarea legii salarizării. Săptămâna trecută am văzut că au fost fonduri, și vor fi sume impresionante de bani, ca medicii de familie să primească 50 de lei pentru fiecare pacient pe care îl testează cu test PCR. Ne punem întrebarea dacă în realitate chiar nu sunt bani sau nu sunt bani pentru polițiștii de fapt”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, citat de Realitatea Plus.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.