Cum va fi pus în valoare după reabilitare monumentul istoric Casa M.A.R.T.A. Autoritățile așteaptă propuneri

Cum va fi pus în valoare după reabilitare monumentul istoric Casa M.A.R.T.A. Autoritățile așteaptă propuneri

Primăria Arad anunță că va fi constituit un grup local care va avea drept scop  implementarea unor măsuri menite să pună în valoare clădirea monument istoric Casa M.A.R.T.A.

Aproape 200.000 lei au fost alocați pentru elaborarea documentației tehnico-economice în vederea executării lucrărilor de reabilitare a clădirii monument istoric Casa M.A.R.T.A.

Contribuția municipiului este de puțin peste 28.000 lei, diferența provenind de la Institutul Național al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii, care din fondurile obținute din aplicarea timbrului monumentelor istorice oferă finanțare, printre altele, pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru intervenții asupra monumentelor istorice. 

În cadrul aceluiași proiect supus aprobării în cadrul ședinței extraordinare a CLM Arad de marți, 15 martie, a fost propusă și constituirea unui grup local în vederea planificării și implementării unui set de măsuri privind punerea în valoare a clădirii monument istoric în următorii ani.  

„Reabilitarea clădirii fostei fabrici de automobile este un proiect de suflet. Suntem în faza în care pregătim documentațiile necesare în vederea refacerii acestui imobil. O discuție mult mai amplă și mai serioasă va urma după reabilitare, când vom încerca să găsim cea mai bună soluție pentru punerea ei în valoare. Așteptăm propuneri încă de pe acum”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Foto: Arhivă

  1. Cei care doresc să facă un cadou inedit cu specific arădean sau să aibă povestea fabricii MARTA la purtător alături de alte povești arădene adevărate
    o pot comanda acum sub formă de carte tipărită la: https://mybestseller.ro/magazin/povesti-aradene-de-succes/

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.