Cum va fi vremea de SĂRBĂTORI. Vin ploile și GERUL

Cum va fi vremea de SĂRBĂTORI. Vin ploile și GERUL

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele săptămâni, inclusiv pentru Crăciun și Revelion.

Ne așteaptă frig și ploi în cea mai mare parte a țării.

Potrivit ANM, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru perioada 3.12-10.12 în regiunile extracarpatice, cu o abatere negativă mai pronunțată în sudul țării. În rest, temperaturile se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sudul și sud-estul țării. În restul teritoriului, precipitațiile vor fi în general excedentare, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul extrem al țării.

La nivelul întregii țări, în săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018 temperatura aerului va avea valori ușor sub mediile multianuale ale săptămânii.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval se vor situa peste cele normale ale perioadei în regiunile estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, în săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018, în cea mai mare parte a țării, posibil local mai coborâte în regiunile nord-estice și sudice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018, adică de Crăciun și de Revelion, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări, posibil cu o abatere pozitivă ușor mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal al perioadei, posibil ușor deficitar în regiunile sud-estice.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.