CUMPLIT! Ineuan aproape ARS DE VIU în CASA DE VACANŢĂ din Dealul Viilor

CUMPLIT! Ineuan aproape ARS DE VIU în CASA DE VACANŢĂ din Dealul Viilor

Un incendiu violent a izbucnit, noaptea trecută, în casa de vacanţă a unui sexagenar, situată în Dealul Viilor din localitatea Ineu.

Potrivit lui George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad, „în această dimineaţă, la ora 03.20, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Vasile Goldiş» Arad, a fost apelat prin numărul unic de urgenţă 112, de către o persoană aflată în trafic în oraşul Ineu, acesta anunţând un incendiu ce părea de vegetaţie uscată, în zona «caselor de vacanţă» aflate în zona de deal a oraşului”.

Imediat, a fost alertată Garda nr. 1 de intervenţie Ineu, care s-a deplasat la locul indicat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un ofiţer şi cinci subofiţeri.

„În momentul sosirii la faţa locului, au constatat că incendiu a cuprins o construcţie din lemn folosită ocazional (casă de vacanţă). Incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi generalizat la acoperişul terasei a imobilului şi la faţada acestuia, favorizat de prezenţa materialului combustibil (lemn) din care este construit imobilul. În curtea imobilului a fost găsită o persoană de sex masculin în vârstă de 62 de ani care s-a autoevacuat din casă, persoană ce prezenta arsuri la membrele superioare şi inferioare”, informează Georghe Pleşca.

Ulterior, a fost solicitată în sprijin încă o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită şi o autospecială de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, de la staţia din Ineu.

„În urma intervenţiei ce a durat aproximativ 2 ore incendiul a fost izolat, limitat şi lichidat în parametrii găsiţi fără a se extinde la întreaga construcţiei. Au ars elementele de construcţie ale acoperişului în suprafaţă de 130 mp şi unele bunuri ce se aflau pe terasă. Persoana rănită a fost transportată la spitalul Ineu, ulterior fiind preluată de către echipajul SMURD al Detaşamentului Arad şi transportată la UPU Arad”, a mai precizat George Pleşca.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca şi cauză probabilă a incendiului „foc deschis în spaţii deschise”, adică „arderea miriştilor”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.