Cunoscutul medic Corina Crişan s-a alăturat Forumulului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze

Cunoscutul medic Corina Crişan s-a alăturat Forumulului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze

Dr. Corina Crișan s-a alăturat Forumulului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze, anunțul a fost făcut de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președinta asociației, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni, 4 iulie.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a punctat faptul că dr. Corina Crişan a fost una dintre cele mai strălucite eleve pe care le-a avut, pentru care medicina a ajuns să reprezinte o vocaţie. „A fost una dintre cele mai strălucite eleve pe care am avut-o şi care a continuat să reprezinte pentru mine un model din multe puncte de vedere. Este un om de suflet, un om pentru care medicina reprezintă o vocaţie. Faptul că a activat încâ din 2016 cu lucrări importante despre medicina tradiţională chineză în cadrul simpozioanelor dedicate culturii şi civilizaţiei chineze, faptul că a fost un membru activ în comunitatea noastră lărgită a îndreptăţit-o să fie invitată să vină alături de noi. De menţionat că toate membrele Forumului sunt profesioniste în domeniul lor, fiecare în parte acoperind un domeniu de activitate la vârf”, a precizat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Dr. Corina Crişan a vorbit despre începuturile colaborării cu Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și despre motivul ce a determinat-o să se alăture membrilor forumului: „În urmă cu șase ani de zile, la inițiativa d-nei prof. univ. dr. Lizica Mihuț, am răspuns unei duble provocări. Prima, în calitate de medic, am scris recenzia volumului Medicină Tradițională Chineză, prima carte de medicină tradițională chineză tradusă în limba română de către cadrele didactice arădene, și a doua provocare, de a participa la Simpozionul Internațional «Cultură și Civilizație Româno-Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» cu lucrări centrate pe rolul medicinei tradiționale chineze în sistemul de sănătate publică, eu fiind absolventă a Universității de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» din Timișoara, deci instruită la o școală de medicină modernă. În pofida criticilor aduse de susținătorii medicinei moderne, trebuie să recunoaștem că, medicina tradițională chineză, unul dintre cele mai vechi sisteme medicale din lume, cu o istorie de 3000 de ani, oferă un model pentru promovarea unui stil de viață sănătos prin echilibru și armonie. Îmi place să cred că lucrările comunicate și publicate la cele patru ediții ale simpozionului la care am participat, organizate de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, au sporit interesul pentru acest important tezaur al culturii chineze, medicina tradițională chineză, considerată  a fi o alternativă pentru multe sisteme de sănătate europene. De altfel, acesta este și motivul pentru care am răspuns invitației onorante a d-nei prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președinte al  Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, de a mă alătura membrilor forumului. Pentru mine, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, reprezintă tribuna perfectă a unui medic pregătit să-și susțină pledoaria pentru integrarea medicinei tradiționale chineze în serviciile de promovare și îngrijire a sănătății arădenilor și pentru valorificarea practicilor tradițional chineze ca parte componentă a serviciilor medicale oferite pacienților”.

Tot în cadrul conferinței de presă, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a precizat faptul că Paula Gherghina, arădeanca care prin intermediul forumului şi-a făcut facultatea şi masterul în China, va face traduceri gratuite pentru asociație. „Fac ceea ce fac cu plăcere. Faptul că mi-am făcut studiile în China a fost pentru mine o oportunitate extraordinară, o şansă de maturizare şi dezvoltare personală”, a menționat tânăra.

  1. […] 5 iulie 2022ArticoleLizica Mihut Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Pinterest0 4 iulie, 2022 […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.