Cursă epică: Un arădean a străbătut pe bicicletă drumurile înghețate ale Canadei, în scop caritabil (FOTO/VIDEO)

Cursă epică: Un arădean a străbătut pe bicicletă drumurile înghețate ale Canadei, în scop caritabil (FOTO/VIDEO)

Corneliu Rotar, un arădean stabilit în Canada, a străbătut pe bicicletă, alături de alți 29 de participanți, drumurile înghețate din nordul provinciei Ontario într-o cursă epică, cu scop caritabil, de peste 100 de kilometri.

Cursa „2024 Ice Road Challenge”, organizată de Fundația New Hope Community Bikes altături de alte câteva organizații, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 26 ianuarie.

Participanții au avut de străbătut un traseu lung de 128 de kilometri, o parte din acesta fiind pe lacuri înghețate, pornind de la Red Lake până la insula care adăpostește comunitatea indigenă Pikangikum.

Viteza medie de deplasare a fost de 15 km/h, cursa durând în total 10 ore. Cicliștii s-au oprit la fiecare 20 – 30 de kilometri, de-a lungul cursei fiind însoțiți de automobile de sprijin pentru a putea avea acces la alimente și apă.

Bicicliștii au avut de înfruntat drumuri acoperite cu gheață și zăpadă și temperaturi scăzute, totul în scop caritabil pentru a susține programul de ciclism destinat copiilor și tinerilor din comunitatea indigenă Pikangikum First Nation.

Arădeanul Corneliu Rotar ne-a precizat că efortul participanților a fost răsplătit pe măsură, în urma cursei strângându-se peste 50.000 de dolari.

De remarcat, că pe ultimii 28 de kilometri ai cursei cicliștilor li s-au alăturat tineri din comunitatea indigenă.

Sâmbătă, 27 ianuarie, cicliștii au partcipat la Festivalul Iernii din Pikangikum, având astfel ocazia de a lua parte la tradițiile pe care această comunitate indigenă le păstrează și duce mai departe.

  1. un articol bun si cu care m-am mandrit scris de sora si drumul pe bicicleta parcurs de frate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.