Cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, la 17 kilometri de Arad! UPDATE: Clădiri afectate (GALERIE FOTO)

Cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, la 17 kilometri de Arad! UPDATE: Clădiri afectate (GALERIE FOTO)

Un cutremur cu magnitudinea estimată de 5 grade pe scara Richter a avut loc la ora 20,26, la 17 kilometri de municipiul Arad.

Cutremurul s-a simțit puternic în municipiul și județul Arad, dar și în alte zone din România, Ungaria, Serbia și Croația.

UPDATE 1: „Avem două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri – strada Mărășești și Lucian Blaga. Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite. Revenim cu informații”, transmite Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

UPDATE 2: Mai multe clădiri din municipiul Arad au avut de suferit, imagini cu elemente prăbușite pe asfalt în zonele centrale ale orașului apărând deja pe rețelele sociale.

UPDATE 3: Cutremurul a avut magnitudinea de 5,3 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 5,6 kilometri.

UPDATE 4: Seismul a fost urmat de o replică cu magnitudinea de 3,1, produsă la ora 21,04.

UPDATE 5: La ora 21,30, echipaje operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere au raportat următoarele informații:

– 9 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopei, Mărășești, Lucian Blaga, 6 Vânători, Vasile Alecsandri, iar în județ, în localitățile Păuliș și Ghioroc, unde au căzut două coșuri de fum.

Precizăm că nu sunt raportate victime.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte,  în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

❗ATENȚIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

UPDATE 6: Raportări în urma cutremurului – ora 22,30

-18 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) și avarierea a două autoturisme.

Pompierii militari ai Detașamentului Arad intervin în aceste momente cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru înlăturarea efectelor negative produse de seism (degajarea elementelor de construcție de pe clădiri), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopei, Mărășești, Lucian Blaga, Calea 6 Vânători, Vasile Alecsandri, Caragiale, Bulevardul Decebal și Bulevardul Revoluției.

De asemenea, Servicile Voluntarele pentru Situații de Urgență din localitățile Păuliș și Ghioroc, intervin pentru îndepărtarea efectelor negative în urma seismului.

https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

Sursa foto: Facebook

Sursa foto/video: ISU Arad

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.