CUTREMURĂTOR/ Refugiați puși să-și plătească drumul cu propriile organe

CUTREMURĂTOR/ Refugiați puși să-și plătească drumul cu propriile organe

Polițiștii italieni au descoperit o reţea internaţională de trafic de persoane, care îi obliga pe migranţi să-şi vândă organele pentru a-și plăti călătoria spre Europa.

Cinci persoane au fost arestate din grupul care se presupune că organiza recoltarea de organe de la migranţii care sosesc din Africa în Europa cu barca.

Poarta de acces pentru mulţi migranţi care doresc începerea unei noi vieţi în Europa este Italia, prin provincia Lampedusa, aflată la doar 80 de kilometri de Africa.

Aproape 150.000 de persoane au făcut călătoria până în prezent, mulți dintre ei pierzându-și viața în această aventură, scrie Daily Mail.

Grupul infracţional, format din libieni şi eritreeni, ar fi cerut ca solicitanţii de azil să plătească 1.500 de euro pentru a urca la bordul uneia dintre bărcile supraaglomerate şi nesigure.

Celor care nu au putut plăti pe loc preţul li s-a dat posibilitatea de a plăti după sosire, în conformitate cu documentele din instanţă. La sosirea în Italia, grupul decidea dacă să îi folosească drept forţă de muncă ieftină sau să li se preleveze organe.

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz, Tiziana Coccoluto a declarat că situaţia migranţilor contemporani este similară cu cea a sclavilor din secolele trecute.

Persoanele din grup care au fost arestate sunt acuzate de trafic de fiinţe umane şi de facilitarea imigraţiei ilegale. Poliţia suspectează că grupul este responsabil şi pentru tragedia de pe insula Lampedusa de anul trecut, în care au murit peste 300 de oameni.

Foto: Wikimedia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.