Dan Șova, şeful de campanie al lui Victor Ponta, URMĂRIT PENAL: „Nu mi-e frică de nimic!”

Dan Șova, şeful de campanie al lui Victor Ponta, URMĂRIT PENAL: „Nu mi-e frică de nimic!”

Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova a fost chemat, miercuri dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în legătură cu contractele pe care fosta sa casă de avocatură le-a avut cu CE Rovinari şi CE Turceni. Acesta este suspectat de complicitate la abuz în serviciu.

Acuzaţia a plecat de la o plângere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care acuză Casa de avocatură „Şova&Asociaţii” că ar fi obţinut contracte ilegale de la Complexele Energetice din Turceni şi Rovinari în valoare de peste un milion de euro, în perioada 2007-2008. Cele două societăţi ar fi încheiat contracte de consultanţă în valoare de 7,7 milioane de lei cu firma lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta, care era la acea vreme partener senior al casei de avocatură.

Potrivit raportului ANAF, contractele obţinute de Şova au fost subevaluate şi au fost acordate prin încălcarea legii achiziţiilor publice.

Inspectorii ANAF au mai spus că avocaţii lui Şova facturau chiar şi 27 de ore de muncă pe zi şi, mai mult, încasau onorarii de succes pe baza muncii juriştilor din companiile de stat. Din cei 1,8 milioane de euro încasaţi de casa de avocatură Şova şi Asociaţii de la Complexele Energetice Turceni şi Rovinari, aproximativ 1,1 milioane de euro ar fi fost încasaţi ilegal, potrivit ANAF.

La ieşirea de la DNA, Dan Şova a declarat, răspunzând întrebării unui jurnalist, că premierul Victor Ponta nu are legătură cu aceste contracte.

„Nu s-a pomenit numele Ponta absolut deloc. Nu e nicio legătură între dânsul și aceste contracte”, a declarat Dan Şova, miercuri, la ieşirea din sediul DNA.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.