De ce ar trebui să alegeți iluminatul cu LED-uri în 2022

De ce ar trebui să alegeți iluminatul cu LED-uri în 2022

Dioda emițătoare de lumină (LED) există de peste 100 de ani, de când căpitanul Henry Joseph Round a fost primul care a publicat rapoarte despre electroluminescență în revista Electrical World în 1907. Acum, LED-urile sunt peste tot, fiind folosite ca surse de lumină de toate tipurile. Acest articol va explica de ce se întâmplă acest lucru și cum puteți găsi tipul de iluminat potrivit pentru nevoile dvs. specifice.

Ce este iluminatul cu LED-uri?

LED înseamnă Diodă Emițătoare de Lumină. O diodă emițătoare de lumină este o sursă de lumină cu două conductoare bazată pe un semiconductor, care emite lumină atunci când este activată de electricitate.

LED-urile au fost folosite ca surse de lumină generală încă din 2007. Acestea sunt considerate superioare surselor de lumină tradiționale.

Cum sunt utilizate LED-urile ca surse de iluminat

LED-urile sunt fie instalate în becuri, fie atașate la benzi sau instalate direct în lumini, precum lustrele de tip LED. Diodele sunt foarte mici pe cont propriu, iar acest lucru înseamnă că pot fi aplicate cu ușurință la o mare varietate de soluții creative de iluminat.

Ele pot fi cumpărate ca becuri tradiționale și pot fi utilizate în corpurile de iluminat existente ca înlocuitor al lămpilor incandescente sau fluorescente.

Utilizările LED de iluminat general în casă pot fi orice, de la lustre LED tradiționale de tavan, veiozele de noptieră, luminile încastrate, luminile de perete, luminile de tavan semiîncastrate și iluminatul exterior în grădini, cum ar fi luminile de perete și luminile de verandă. Plafonierele moderne din holuri au cunoscut, de asemenea, schimbări drastice în ceea ce privește designul și creativitatea de când a apărut iluminatul cu LED-uri.

LED-urile mai mici sunt, de asemenea, utilizate într-o mare varietate de articole electronice, inclusiv afișaje de calculator, ceasuri și ceasuri, imprimante laser și afișaje de mașini industriale.

Pe lângă faptul că sunt folosite ca sursă de lumină generală, LED-urile sunt folosite pentru lanterne și semafoare.

Avantajele iluminatului cu LED-uri

Durabilitate

Este recunoscut faptul că LED-urile sunt mai durabile decât sursele de lumină tradiționale. Sursele de lumină fluorescentă și incandescentă pot fi sparte, sursele de lumină cu halogen pot fi deteriorate în timpul instalării, de uleiul de pe mâinile instalatorilor.

Cele mai multe standarde de reglementare impun ca LED-urile să poată fi aruncate de la patru metri fără a se sparge.

Dimensiuni compacte

LED-urile vin într-o mare varietate de forme și dimensiuni, deoarece sunt fabricate de mulți producători diferiți pentru o varietate de aplicații.

În general, acestea au o suprafață mai mică de 2 cm pătrați. Progresele tehnologice înseamnă că ele urmează tendința de miniaturizare a altor dispozitive electronice și devin mult mai mici.

Acest lucru înseamnă că LED-urile pot fi utilizate în aproape orice dispozitiv, fie ca sursă de lumină în lustre LED, fie ca indicator sau afișaj.

Durată de viață lungă

Durabilitatea impresionantă a LED-urilor și lipsa componentelor care se pot sparge înseamnă că acestea pot avea o durată de viață foarte lungă. Mult mai mult decât sursele de lumină tradiționale.

  • Luminile cu incandescență au o durată de viață de 1.000 de ore
  • Lămpile fluorescente au o durată de viață de 6.000 – 15.000 de ore
  • Lămpile cu halogenură metalică au, de asemenea, o durată de 6.000 – 15.000 de ore
  • Sursele de lumină LED pot dura între 25.000 – 50.000 de ore

Un sistem de iluminat cu LED-uri de înaltă calitate poate rezista de peste 10 ori mai mult decât următoarea tehnologie de iluminat cea mai durabilă, cea fluorescentă compactă (CFL), și poate rezista de peste 50 de ori mai mult decât sursele de lumină cu incandescență.

În cazul majorității lămpilor cu LED, dacă ar fi lăsate aprinse 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, acestea ar putea dura până la 6 ani! Dacă aceleași lămpi cu LED ar fi folosite în mod normal și ar fi aprinse în medie 6 ore pe zi, acestea ar dura 18 ani sau mai mult.

Luminile cu LED pentru uz general, cum ar fi lustre LED, există doar de aproximativ un deceniu, astfel încât aceste evaluări sunt în mare parte rezultate din teste intensive de laborator, ele ar putea dura chiar mai mult.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.