De ce merită să vizitezi Târgul de Crăciun de la Timișoara (GALERIE FOTO)

De ce merită să vizitezi Târgul de Crăciun de la Timișoara (GALERIE FOTO)

Mulți arădeni preferă să treacă granița pentru a vedea Târgurile de Crăciun din Szeged, Budapesta, chiar și Viena și Praga. Pentru cei care nu au timp pentru o minivacanță, sau nu vor să cheltuie sume mari de bani pe drum și cazare, Târgul de Crăciun din Timișoara, ajuns la a XII-a ediție, este locul perfect.

Atmosfera de Sărbătoare te întâmpină cum te apropii de Piața Victoriei. Luminițele, căsuțele și imensul brad de Crăciun din fața Operei, fac din acest târg un adevărat „Winter Wonderland“ (feerie de iarnă), din peisaj lipsind doar zăpada.

Meșteșugarii îi așteaptă pe vizitatori cu o mulțime de obiecte realizate de mână, precum decorațiuni pentru brad, ornamente de pus pe masă, jucării, bomboane artizanale, diverse figurine din turtă dulce, lumânări, cești personalizate etc. De asemenea, se pot cumpăra căciuli, fulare, mănuși, veste din lână, vin fiert și multe altele.

Târgul de Crăciun din Timișoara este împărțit pe două zone, una fiind destinată mâncărurilor. Aici, gurmanzii se pot delecta cu numeroase preparate tradiționale, pe lângă celebrele minuturi la grătar. Sarmale, salata de boeuf, cartofi făcuți în mai multe feluri, bulz, produse din carne de mangaliță (jumeri, șuncă, slănină), plăcinte și nu numai, le vor ține de foame celor care vizitează târgul.

În Piața Libertății copiii se pot fotografia în sania lui Moș Crăciun alături de un Moș în carne și oase. Aici există și un patinoar, al unei firme private însă, la care încă se lucrează.

Târgul de Crăciun de la vecinii timișoreni este frumos și ziua, dar cel mai spectaculos este seara, când se aprind luminițele, oferindu-i un farmec aparte. El poate fi vizitat până în data de 10 ianuarie 2019.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.