De ce merită să vizitezi Târgurile de Crăciun de la BUDAPESTA (GALERIE FOTO)

De ce merită să vizitezi Târgurile de Crăciun de la BUDAPESTA (GALERIE FOTO)

Capitala Ungariei este una din preferatele românilor pentru un city-break cu ocazia minivacanței de 1 decembrie. Sutele de români care au ales ca destinație Budapesta s-au putut bucura de o atmosferă magică, specifică Sărbătorilor.

Pe lângă numeroasele obiective turistice la care se poate ajunge foarte ușor, cu autobusul, metroul sau tramvaiul pentru cei care nu vor să-și piardă vremea căutând locuri de parcare, în această perioadă sunt organizate mai multe Târguri de Crăciun.

Printre cele mai mari amintim cel de la Piața Vörösmarty, care se află chiar în capătul celebrei străzi Váci, unde foarte mulți români au ales să-și facă cumpărăturile pentru Crăciun. Aici se pot găsi diverse ornamente pentru pom și pentru casă, obiecte artizanale, haine din blană și piele, căciuli și mănuși călduroase, picturi cu peisaje din oraș, miere făcută de localnici, ciocolată, o varietate foarte mare de mâncăruri, dintre care nu putea lipsi faimosul kürtőskalács, însă spre deosebire de cel cu care suntem noi obișnuiți, clienții puteau alege între cel simplu, clasic, sau cu diverse arome, precum și cu umpluturi, precum nutella, dulceață etc.

Vinul fiert este una dintre vedetele acestor târguri, la fel ca peste tot. Cei care le vizitează pot achiziționa vinul împreună cu o cană cu model de Sărbători.

Un alt Târg de Crăciun deosebit este cel din fața Bazilicii Sfântul Ștefan, care este aproape la fel de mare, dar are în plus și un patinoar chiar în mijlocul căsuțelor. Și aici se găsesc o mulțime de ornamente, globuri pictate manual, mâncăruri tradiționale și multe altele.

De asemenea, în weekend-uri se organizează și concerte pe scenele amplasate în cadrul acestor târguri.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.