De ce să alegi o hotă telescopică pentru bucătăria ta

De ce să alegi o hotă telescopică pentru bucătăria ta

Bucătăriile mici îți pot da bătăi de cap atunci când vine vorba de amenajare. De aceea, trebuie să găsești soluții să folosești cât mai bine spațiul disponibil. O hotă telescopică este un mod perfect de a face asta.
Hota de aragaz este concepută pentru a elimina grăsimea, mirosurile și fumul din bucătărie. Nimeni nu dorește ca bucătăria să devină inutilizabilă din cauza mirosului atunci când gătește, nu?
Experții susțin că o hotă de aragaz ar trebui să existe în toate bucătăriile. Iată care sunt tipurile de hotă de bucătărie din care poți să alegi și care este recomandarea noastră.
Tipuri de hotă
Hotele de bucătărie vin într-o varietate de modele, materiale și tipuri. În funcție de aspectul și stilul bucătăriei tale, dulapurilor de deasupra aragazului, tipul aragazului și preferințelor tale, poți alege între următoarele multe modele.

Hota montată pe perete este atașată pur și simplu de perete și vine într-o varietate de dimensiuni, stiluri și finisaje pentru a se potrivi aproape în fiecare bucătărie. Modelele verticale sunt practice pentru oameni mai înalți și oferă multe opțiuni de design.

Hota tip insulă este suspendată din tavan direct peste o insulă de bucătărie și este cel mai bun mod de a extrage aburul și mirosurile când ai un aragaz sau o plită pe o insulă.
Hota montată pe tavan este cea mai elegantă soluție pentru bucătăriile moderne fără dulapuri de perete. Pentru cele mai bune rezultate și funcționare aproape complet silențioasă, aceste hote ar trebui să aibă motorul instalat în afara bucătăriei (potrivit pentru proprietarii de case).

Hota telescopică ocupă cel mai puțin spațiu posibil și se poate retrage în sau sub un dulap de bucătărie. Această formă simplă de hota de bucătărie este instalată direct peste zona de gătit și, de obicei, lasă și puțin spațiu pentru a instala un dulap mai mic. Înainte de folosire hota telescopica este scoasă, iar după utilizare este pur și simplu închisă sau retrasă înapoi în poziția de pornire.
Hota încorporată poate fi „ascunsă” și astfel să îți eficientizezi bucătăria. Aceasta ar putea fi fie într-un dulap de bucătărie sau în tavan.
De ce să alegi o hotă telescopică
O hotă telescopică este semi-integrată și aproape invizibilă atunci când nu este utilizată. Se poate vedea doar panoul frontal de 5-8 cm. Unele hote telescopice oferă un raport excelent între preț, aspect și performanță.
Avantaje:

  • soluție destul de discretă;
  • adesea oferă o valoare foarte bună pentru bani.

Dezavantaje:

  • spațiul din dulapul de deasupra aragazului este ocupat de hota telescopică;
  • hota telescopică oferă un aspect contemporan și este așezată sub un dulap de bucătărie în timp ce motorul ei este ascuns în interiorul unității. O hotă telescopică poate fi montată astfel încât să fie invizibilă odată ce a fost instalată. Tot ce vei vedea când o astfel de hotă este în funcțiune este o garnitură îngustă care iese de sub unitatea instalată în perete, de obicei finisată cu oțel inoxidabil sau de aceeași culoare ca și restul dulapurilor de bucătărie.

O hotă telescopică este la fel de discretă ca și o hotă integrată, doar panoul exterior este lăsat la vedere atunci când hota nu este folosită.
Pentru a activa o hotă telescopică, pur și simplu glisează panoul spre tine, ca și cum ai deschide un sertar.
Aceste modele se potrivesc perfect cu un design modern al unei bucătării minimaliste. Copertina subțire și reglabilă extrage eficient vaporii și mirosurile nedorite din bucătărie, fie prin conducte, fie prin filtre, dacă recirculă aerul.
Hota telescopică se potrivește ușor în bucătăriile deja aranjate și cu mobila deja aleasă, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei care nu vor să schimbe toată bucătăria pentru a instala hota.
O hotă telescopică este potrivită chiar și pentru spații mari, deoarece șina telescopică glisantă înseamnă că aceste unități pot fi extinse pentru o extracție mai eficientă.
Ia în considerare dimensiunea camerei atunci când alegi o hotă telescopică, fiind atent și la ratele de extracție a mirosurilor, nivelurile de zgomot și gradele de eficiență energetică.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.