De cinzeci de lei speranţe…

De cinzeci de lei speranţe…

284 DE LEI. Deja 285 reprezintă o sumă mărişoară, una care anulează dreptul pentru tichetul social de 50 de lei lunar pentru copiii între 3 şi 6 ani înscrişi la grădiniţă. Vorbim despre familii ce înoată în drojdia sărăciei lucii… Zice-se că aproximativ 110.000 de copii sunt eligibili să primească aceste tichete, care pot fi folosite strict pentru achiziţia de produse alimentare, de igienă, haine şi rechizite destinate copiilor. Cam aşa ar trebui să arate textul în limba de lemn şi capul de lemn… esenţă tare a unui Guvern demn de şarjele cascadorilor rîsului de pe marile şi micile ecrane, momente alese şi de neuitat…

ÎN TRADUCERE LIBERĂ, cu abţinerile de rigoare, NU CRED CĂ ĂIA 50 DE MARAFEŢI ”DĂRUIŢI” ÎN VIRTUTEA UNEI MĂRINĂMII SORĂ CU INFARCTUL ECONOMIEI NAŢIONALE, POT SUPLINI LIPSURILE PROPAGATE DE CEI 284 DE LEI (fix), BUGET FAMILIAL!

Cu banii ăştia nu cred că-i posibil să-ţi trimiţi pruncu’ la grădiniţă, fie ea una de stat ori privată. De fapt cu banii ăştia plus bonusul hilar de la stat, dracu-i tot la fel de negru pentru familiile nevoiaşe. Poate o sticlă de Mona (spirt medicinal, pentru novici) în amestec cu-n suc ieftin şi un pachet de ţigări de contrabandă ar acoperi în parte suma în cauză iar din eventualul rest… niscai napolitane pentru beneficiar… ăla micu’!

În România de azi şi bogaţii-s săraci. ”Bogaţi” catalogaţi de Guvern, adică ăia de îşi plătesc dările la stat, la întreţinere şi bănci, încă nu s-au sinucis şi stau în poziţia ciuş pentru sfînta leafă oferită la mişto de DRACU-N ÎN CARNE ŞI OASE, falnicul stat român, reprezentat prin conducători rău intenţonaţi sau total nepregătiţi. Nu vreau să mă gîndesc la o combinaţie, şi aşa, vai de viaţa noastră.

HABARNISMUL ŞI GRIJA PENTRU SINE a celor ce ar trebui să găsească soluţii curajoase vor duce la faliment un popor frumos şi o ţară frumoasă!

Ştiu că am deviat uşor de la subiect. Consideraţi prezentate scuzele mele.

Revin şi mă mai revolt o dată la nimicnicia sumei de cinzeci de lei/lună pentru un copil necăjit. Bani ce ar trebui să-l îmbrace şi hrănească…

Nici dacă ar servi masa la bufetul Parlamentului, unde se ştie, sunt cele mai mici preţuri din Europa de est, nu s-ar încadra-n buget.

Da, este o măsură care coroborată cu altele se vrea un pachet de măsuri pentru eradicarea sărăciei şi excluziunii sociale. Nimic mai frumos şi mai altruist, la prima vedere. Una superficială, pentru că ăsta-i atributul primei vederi. Acest PACHET ANTISĂRĂCIE ASCUNDE CU SIGURANŢĂ interese ascunse. Acei 50 de lei x 110.000 vor fi cheltuiţi probabil în unităţi comerciale afiliate şi dedicate acestui proiect…

Nimic nu se mişcă la întîmplare în lumea infracţională a politicii.

Nu-i bordură fără o poveste ori semafor nedescîntat în urbea noastră. TOATE GRATUITE DIN PARTEA FIRMEI. Una anonimă, evident.

”FĂLCI”, partea x, serie nouă.

Iar am luat-o pe arătură. Nu mă pot focusa. Stop joc pentru astăzi, nepreţuiţilor.

Ţinînd cont de data din calendar, permiteţi-mi să vă UREZ SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI, FRUMOŞI ŞI DESTOINICI ARĂDENI! Atenţie la borduri, curbe, scări şi derapaje, cu ochii pe nenumăratele semafoare ce ne trag cu ochii lor coloraţi şi… neutri (un semafor, două semafoare, nu?).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.