De la 1 iulie, SE SCUMPESC GAZELE. Cum poţi REDUCE COSTURILE FACTURILOR cu 30%

De la 1 iulie, SE SCUMPESC GAZELE. Cum poţi REDUCE COSTURILE FACTURILOR cu 30%

Preţul gazului va creşte cu câte 6 lei/MWh în fiecare an, până în 2018, potrivit calendarului de liberalizare al pieţei reglementate convenit de România cu FMI. Asta înseamnă că populaţia va plăti mai mult iar cei care şi-au montat centrale termice de încălzire îşi văd diminuată „economia” pe care au preconizat că o vor face odată cu ieşirea din sistemul centralizat. Autorităţile române au reuşit că convingă FMI să se oprească la un preţ de 78 de lei/MWh, de la 90 de lei/MWh cât doreau reprezentanţii Fondului. Prima scumpirea va intra în vigoare la 1 iulie.

Totuşi, posesorii de centrale termice nu trebuie să intre în panică: Bogdan Dobrică, un tânăr inventator român a reuşit să realizeze un termostat inteligent cu ajutorul căruia se poate reduce factura la căldură cu până la 30%.

„Invenţia este algoritmul care îl pune în mişcare, pentru că aceste componente pot fi cumpărate de oricine. Termostatul inteligent nu poate fi instalat individual, pentru că efectele lui sunt minore. În schimb, pus la nivelul unui întreg bloc, sincronizează toate centralele termice de apartament în aşa fel încât să se obţină gradul de confort pe care locatarii şi l-au setat, cu un minim de efort şi de consum de energie din partea fiecărei centrale. Soluţia este integrată şi trebuie luată la nivelul întregului bloc. Preţul unui dispozitiv pentru un apartament este de 100-150 de euro, iar pentru un bloc de 40 de apartamente costurile de implementare se ridică la 4.000 – 6.000 de euro. Termostatul inteligent funcţionează şi reduce costurile la factura de gaze sau energie electrică indiferent de confortul termic dorit de locatari. Termostatul nu setează temperatura la nivelul întregului bloc, nu alege o temperatură pentru toată lumea, ci fiecare locatar îşi poate alege confortul termic pe care şi-l doreşte. Acest termostat funcţionează pentru orice tip de centrală termică, cu curent, cu gaze, cu lemne, dar centrala termică pe lemne nu este destul de practică pentru un bloc. Fiecare om îşi setează temperatura după bunul plac şi termostatul coordonează centralele tuturor vecinilor în aşa fel încât temperatura setată să fie atinsă în cel mai eficient mod. De aici vine puterea şi creşterea eficienţei energetice cu până la 30%”, a explicat, pentru B365.ro, Bogdan Dobrică, inventatorul termostatului inteligent, care a fost prezentat şi în Statele Unite ale Americii la o conferinţă ştiinţifică.

De remarcat, că termostatul funcţionează cu senzori de temperatură wireless, dar este conectat şi la internet şi la alte baze de date, astfel încât poate stabili cu exactitate funcţiile de transfer termic, eficienţa izolaţiei existente şi alţi parametri, astfel încât poate regla o temperatură constantă, reduce riscul de apariţie a igrasiei sau a umidităţii şi, mai ales, reduce facturile la gaze cu 30%.

  1. Iotcu este cel mai mare mafiot, este cel mai corupt Presedinte de Consiliu Judetean, dar nimeni nu il verifica sau mai bine zis toti il protejeaza, mai ales puterea…solutia, dragi aradeni este sa facem cat mai mult cunoscut naravul acestui corup, acestui mafiot si spagar. Nicolae Iotcu este cel mai corupt presedinte de consiliu judetean.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.