De râsul curcilor! Conducerea UTA-ei continuă să se războiască cu suporterii, dând o palmă și memoriei baronului Francisc Neuman

De râsul curcilor! Conducerea UTA-ei continuă să se războiască cu suporterii, dând o palmă și memoriei baronului Francisc Neuman

Conducerea clubului UTA a reacționat după ce Suporter Club UTA (SCU) a donat unei grupe de copii echipament achiziționat din fondurile rezultate ca urmare a vânzărilor realizate prin magazinul UTA Official Store.

Reacția oficialilor clubului, implicați într-o adevărată afacere aducătoare de profit în propriile buzunare de pe urma echipamentelor pentru echipele care îmbracă tricoul „Bătrânei Doamne”, este cu atât mai ridicolă cu cât vine să dea o palmă inclusiv memoriei baronului Francisc Neuman, a cărui nepoată, Jacqueline Natalie de Vegvar, a fost cea care le-a înmânat copiilor echipamentul achiziționat de suporteri.

Dar, iată ce a spus conducerea UTA-ei: „Clubul UTA (re)informează SCU, faptul că prin contractul încheiat cu sponsorul tehnic Saller, clubul are obligația să folosească, exclusiv această marcă, la absolut toate echipele, indiferent de competiție, categorie sau vârstă.

Academia UTA nu are nevoie și nu poate folosi alte echipamente sportive, la nici o categorie de vârstă(!), indiferent de faptul că sunt oferite cadou sau sunt produse rezultate dintr-o activitate ilegală, realizată prin vânzarea de produse contrafăcute.

Academia UTA, nu poate fi introdusă sub nici o formă în nici o ecuație de acest gen, indiferent de nivelul de frustrare sau dorința de manipulare care caracterizează cele câteva persoane care se află la conducerea SCU, aceleași persoane care în data de 25 iulie 2022, au organizat transportul copiilor și a unora dintre părinții acestora, cu microbusele, la miting organizat împotriva propriului club.

Facem un ultim apel, să nu mai depășiți limita bunului simț, manipularea sub orice formă și în orice context a copiilor și tinerilor din academie este un demers inacceptabil”.

De cealaltă parte, Suporter Club UTA (SCU) a replicat la cele afirmate de conducerea clubului, clarificând lucrurile în toate aspectele lor:

„Comunicatul transmis de către Alexandru Meszar pe site-ul clubului UTA ne arată, din nou, cu cine avem de a face și care este gândirea indivizilor care au acaparat clubul. Astfel, ne vedem nevoiți din nou să venim cu o replică la afirmațiile – nici măcar asumate de către cineva – menite să discrediteze Suporter Club UTA, dar și să inducă în eroare suporterii.

În primul rând, Suporter Club UTA nu desfășoară niciun fel de activitate ilegală și nu vinde produse contrafăcute, din moment ce suntem entitatea care deține mărcile combinate „UTA” și „Fotbal Club UTA”, împreună cu sigla. Cum poate cineva să ne acuze de contrafacere, când însuși clubul poartă denumirea și sigla mărcii deținute de Suporter Club UTA?

În același timp, Suporter Club UTA a donat și va dona în continuare echipamente copiilor și juniorilor Academiei UTA, nu entității controlate de către Alexandru Meszar. Drept urmare, Suporter Club UTA nu poate obliga pe nimeni să joace meciuri oficiale cu acele echipamente, acest aspect ținând exclusiv de conducerea clubului. Cu toate acestea, cu toții am putut observa cum, de-a lungul timpului, nu a existat nicio problemă când juniorii Academiei UTA au folosit, inclusiv la meciuri, alte echipamente decât cele Saller. Așadar, pare că este în regulă dacă cei mici folosesc echipamente Givova sau alte branduri, câtă vreme ele sunt achiziționate din bani publici sau direct de către părinți de la firme de casă, deținute de către angajați ai cluburilor UTA și/sau Atletico, controlate de către Alexandru Meszar. Dar pare să nu fie în regulă ideea ca cei mici măcar să se antreneze în echipamentele donate de către Suporter Club UTA. Deci, problema nu pare a fi strict legată de firma producătoare de echipament, ci de firmele de la care sunt cumpărate aceste echipamente, de banii pe care nu i-ar mai face acești indivizi de pe urma copiilor. În ultimii ani, AFC UTA a făcut achiziții de peste un million de lei de la firma SPORT TRADE SRL, deținută de Arpad Mihai (Miși) Vida, angajat al clubului. De asemenea, achiziții importante au fost făcute de către AFC UTA și de la PROFITEAM SPORT SRL, deținută de Bogdan Oneț, președintele clubului Atletico – deținut de Meszar, și de Dinu Donca, antrenor al grupei de junior 2014 din cadrul clubului UTA. Deci, aici este durerea, nu-i așa, domnilor, nu la „firma de echipament”?!

Reamintim faptul că, deși conducerea clubului se bate cu pumnul în piept că are contract cu „sponsorul tehnic Saller”, multe dintre grupele de juniori au primit echipamente de la club în urmă cu doi ani. Pentru cei mai mulți dintre copii, acele echipamente nu mai sunt bune de mult timp, iar părinții au fost nevoiți să cumpere altele, din banii proprii. Interzicerea purtării echipamentelor donate de către Suporter Club UTA, măcar la ședințele de antrenament sau competițiile neoficiale, este cu atât mai absurdă.

În ceea ce privește acuzația potrivit căreia Suporter Club UTA sau persoane din conducerea asociației ar fi adus pe cineva la protestul „UTA liberă!” cu microbuze, lăsând impresia că suporterii au fost aduși cu forța la acel miting, este cât se poate de stupidă și nici măcar nu merită justificări. Probabil Alexandru Meszar și politicienii din spatele său cred că suporterii utiști sunt atât de naivi și că sunt cărați la miting exact așa cum sunt cărați membri de partid.

Pentru noi doar UTA contează!

UTA Liberă!

Suporter Club UTA

Vedeți mai jos dovezi ale celor afirmate de suporteri:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.