De unde vine „putoarea” din orașul nostru? Ce spune Compania de Apă Arad

De unde vine „putoarea” din orașul nostru? Ce spune Compania de Apă Arad

Referitor la mirosul care persistă în municipiul Arad și în localitățile învecinate, Compania de Apă Arad a făcut o serie de precizări.

Mirosul nu provine de la Stația de Epurare a Companiei de Apă Arad. Sistemul de canalizare și stația de epurare a municipiuluui Arad au fost verificate și nu s-au înregistrat disfuncționalități, anunță CAA.

„Nămolul produs la stația de epurare se aplică pe terenurile agricole în fiecare an în perioada iulie – octombrie, după încheierea unor acorduri de colaborare între fermieri şi Compania de Apă Arad, acestea concretizându-se în emiterea permiselor de aplicare elaborate de Agenția pentru Protecția Mediului în baza studiilor pedologice efectuate pe terenurile fermierilor de către Oficiul de Studii Pedologice Arad. În 2019, Compania de Apă Arad va colabora cu trei fermieri pentru aplicarea nămolului pe terenurile agricole ale acestora. Activitatea de aplicare a nămolului este planificată să înceapă abia cu data de 30 iulie 2019”, se arată în informarea dată publicității de către Compania de Apă Arad.

Potrivit unor informaţii, mirosul ar putea proveni de unii producători agricoli privaţi din jurul Aradului care au folosit îngrăşăminte de origine animală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.