DECIZIA RADICALĂ care ar putea pune capăt problemei REFUGIAȚILOR

DECIZIA RADICALĂ care ar putea pune capăt problemei REFUGIAȚILOR

Problema refugiaților dă mari bătăi de cap oficialilor UE. Austria, una dintre cele mai bogate țări europene a depus eforturi să facă faţă numărului mare de imigranţi şi solicitanţi de azil. Principalul centru austriac de triere a refugiaţilor de la Traiskirchen, situat la sud de Viena, este, însă, extrem de aglomerat, iar sute de persoane au fost nevoite să doarmă sub cerul liber.

Guvernul federal acuză unele landuri austriece că nu depun suficiente eforturi pentru a asigura adăposturi suplimentare.

În aceste condiții, oficialii austrieci au anunțat că armata urmează să mobilizeze 500 de militari pentru a ajuta autorităţile, depăşite de situaţie, să facă faţă numărului mare de imigranţi care sosesc din Ungaria şi Italia, a anunţat ministrul Apărării.

“Vom pune la dispoziţie atâţia militari câţi sunt necesari”, a declarat Gerald Klug, înaintea unei reuniuni a Cabinetului pe tema măsurilor de gestionare a crizei.

Militarii urmează să ajute la transportarea oamenilor şi unor echipamente, la construirea unor adăposturi şi la furnizarea de hrană.

Ministrul de Interne Johanna Mikl-Leitner a subliniat, totuși, că aceasta este “cea din urmă opţiune”.

Numărul cererilor de azil depuse în Austria a depăşit 28.300 numai din ianuarie şi până în iunie, iar oficialii se aşteaptă ca în acest an totalul să ajungă la 80.000.

Foto:  theredphoenixapl.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.