Decizie fără precedent: NU SE MAI OFICIAZĂ CĂSĂTORII civile duminica!

Decizie fără precedent: NU SE MAI OFICIAZĂ CĂSĂTORII civile duminica!

Fără căsătorii duminica! Este decizia luată de conducerea Serviciului de Stare Civilă, după ce mai mulți angajați s-au plâns că „nu sunt plătiți pentru ore suplimentare”. Decizia este permanentă și a fost luată conform Codului Muncii și Statutului funcționarului public.

Oficierea căsătoriilor civile duminica a fost sistată de conducerea Serviciului de Stare Civilă Botoșani, iar sâmbăta, cei 6 salariați ai Serviciului vor veni la muncă prin rotație.

Cei care doresc să-și pună pirostriile o mai pot face, în aceste condiții, doar de luni până sâmbătă inclusiv.

Constantin Gabur, șeful Serviciului de Stare Civilă Botoșani, spune că inițial se intenționa sistarea căsătoriilor în ambele zile din week-end, întrucât angajații nu sunt plătiți pentru ore suplimentare.

Măsura a fost comunicată din timp și cuplurilor care și-au depus documentele de stare civilă și care au fost nevoiți să își reprogrameze căsătoria diferit de ziua cununiei religioase și a petrecerii.

Conducerea Serviciului de Stare Civilă spune că s-ar putea reveni la oficierea căsătoriilor civile duminica atunci când și salariile vor fi în concordanță cu munca depusă de angajați, iar angajații vor fi plătiți pentru orele suplimentare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.